tag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post1971430739873991067..comments2024-02-04T18:56:41.447+02:00Comments on Food for the soul: Обърната баница в два вариантаГуинетhttp://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-63405839146095743702015-04-08T11:56:32.898+03:002015-04-08T11:56:32.898+03:00Уместно включване! Благодаря!Уместно включване! Благодаря!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-15862950727293987002015-04-08T11:50:23.430+03:002015-04-08T11:50:23.430+03:00Да, сместа се маже на всеки два листа. Не е необхо...Да, сместа се маже на всеки два листа. Не е необходимо да се подмазва първия лист с мазнина, защото олиото е в млечната смес и се разпределя равномерно. Успех!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-74246951776880686192015-04-07T19:02:23.535+03:002015-04-07T19:02:23.535+03:00 Ах колко отдавна търся баница, която да сладни! Д... Ах колко отдавна търся баница, която да сладни! Дано да ми се получи. Само да попитам - сместа само върху втория лист ли се маже, на първия нищо не слагаме?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-6197775712845903342014-01-21T13:28:04.184+02:002014-01-21T13:28:04.184+02:00Момичета, нали знаете, че има подсладители за пече...Момичета, нали знаете, че има подсладители за печене /устойчиви на висока температура/! <br /> Еее - тези в лимонадата не са такива! Съветът ми е - ползвайте газирана вода.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-27821164319838336142013-07-10T09:14:26.029+03:002013-07-10T09:14:26.029+03:00Welcome, Zokie!! Thank you! I'm glad that you&...Welcome, Zokie!! Thank you! I'm glad that you're a fan of this recipe! Nice and tasty summer!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-91845812418832906152013-07-05T02:55:40.489+03:002013-07-05T02:55:40.489+03:00I made gibanica/banica your way and I love it.Than...I made gibanica/banica your way and I love it.Thank you so much on this wonderful recipe.Cooking with Zokiehttp://pomoravka1.blogspot.ca/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-91047540444062784222013-03-10T12:01:47.879+02:002013-03-10T12:01:47.879+02:00Радвам се да прочета това. В това е смисълът на то...Радвам се да прочета това. В това е смисълът на този блог. Поздрави!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-71333097050908437872012-06-04T21:19:20.977+03:002012-06-04T21:19:20.977+03:00Благодаря за рецептата,много ми помогнахте.Благодаря за рецептата,много ми помогнахте.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-49534212560089536782011-12-12T22:17:05.389+02:002011-12-12T22:17:05.389+02:00mamajac, you have a amazing blog. I love it!
I sen...mamajac, you have a amazing blog. I love it!<br />I sent to you email:))Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-78632111475415871532011-12-11T00:01:31.071+02:002011-12-11T00:01:31.071+02:00Hi Gwyneth!
I spoted this pie at Eve's blog, c...Hi Gwyneth!<br />I spoted this pie at Eve's blog, clicked refferal link, and I can't stop thinking of this pie for days.<br />I am from Serbia, where GIBANICA is something every Serbian famili is proud of, but I simply don't like this pie, as it always turn from pie to "cake", when it falls down and get cooled. No layers, no air, just one compact, "pate like" pie. <br />So, try to imagine my honest hope that there actualy IS a fluffy gibanica pie, when I saw your photos and recipe :)<br />I made it two times already, but did not get as spongy pie as yours, so please help me with some addintional explanations, as I did my very best to understand the recipe and instructions using "guessing by similar words" method, and Google translate. Ok, I get the point, but still confused with a few details.<br /><br />1. Consider first method, without sparkling water.<br />Does "кисело мляко" refers to thick or runny sour-mild product? In Serbia "кисело мляко" is thick, but once stired it becomes semi-runny, and yoghurt is runny. Translate tool reffered me to youghurt, so I used it, but I am still not sure if it was correct. <br /><br />2. How the phylo sheets are arranged? Two by to, flat (no wrinkles)?<br /><br />3. Second way instructions - you are rolling two by two phylo shets and arrange them in spiral shape, then pour with sparkling water-egg mixture? Am I right?<br /><br />4. In this second method, there is additional 200 ml of liquid in the recipe. Do you substract 200 ml of yoghurt from the base egg mixtre, or it is still 500 ml yoghurt (500гр. кисело мляко) but with 3 eggs, and another 2 eggs with sparkling water?<br /><br />Thanks you advance, and sorry for my English :)<br /><br />Best regards, <br />Maя :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-48019234338646526272011-11-28T17:35:59.988+02:002011-11-28T17:35:59.988+02:00Еви, радвам се, че резултатът те е удовлетворил. О...Еви, радвам се, че резултатът те е удовлетворил. Откакто правя тази баница, рядко ползвам други рецепти - винаги се получава пухкава и въздушна! Поздрави и спорна седмица ти пожелавам!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-18524943708776015602011-11-28T09:32:49.731+02:002011-11-28T09:32:49.731+02:00Направих я, стана невероятно пухкава! Благодаря за...Направих я, стана невероятно пухкава! Благодаря за споделената рецепта, Гуинет! :)Ева Тоневаhttp://www.evatoneva.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-72228494411817668942011-10-13T15:23:23.328+03:002011-10-13T15:23:23.328+03:00Мони, благодаря ти за милото отношение!Мони, благодаря ти за милото отношение!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-53396162877039877192011-10-12T09:20:57.298+03:002011-10-12T09:20:57.298+03:00Гуинет, баничката и в двата варианта е страхотна!:...Гуинет, баничката и в двата варианта е страхотна!:-)) Изглежда много вкусна. Снимките са страхотни!<br />Когато имаш време, надникни при мен в блогчето, там те очаква една награда.:-)) Ето линка: http://magiasmoni.blogspot.com/2011/10/lachsforelle-in-rotwein-und-krautern.htmlMonihttps://www.blogger.com/profile/17083378429456829502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-57961711810422894262011-10-06T14:32:49.952+03:002011-10-06T14:32:49.952+03:00hristina, добре дошла! Дано ви хареса!hristina, добре дошла! Дано ви хареса!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-11196741701490441542011-10-05T08:36:41.481+03:002011-10-05T08:36:41.481+03:00Страхотно изглежда баничката :-)Ще се пробва задъл...Страхотно изглежда баничката :-)Ще се пробва задължително :):):)hristinahttps://www.blogger.com/profile/11493083673521834721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-84328827582152848212011-10-03T17:49:43.804+03:002011-10-03T17:49:43.804+03:00Добре дошла, Марта. Брашното прави плънката по-сте...Добре дошла, Марта. Брашното прави плънката по-стегната. Успешна нова седмица! Поздрави и на теб!<br />Еви, убедена съм, че с домашно точени кори резултатът е превъзходен - хапвала съм такава баничка! Ще взема и аз да опитам, когато приключа с диетата:) Хубава есенна седмица на теб!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-21562387055264751092011-10-03T10:14:19.888+03:002011-10-03T10:14:19.888+03:00Разкошни са и двете баници! И аз, като Руми предпо...Разкошни са и двете баници! И аз, като Руми предпочитам сама да приготвя корите, но за бърз сутрешен вариант и двете рецепти са отлични. Поздрави с пожелания за успешна нова седмица! :)Ева Тоневаhttp://www.evatoneva.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-38527037340352442822011-10-01T16:16:46.972+03:002011-10-01T16:16:46.972+03:00Много съблазнително, добавянето на брашно в сместа...Много съблазнително, добавянето на брашно в сместа е ново за мен. Трябва да пробвам, а също си харесах спаначените разкошотии и желирания език.<br />Поздрави за теб, Гуинет!Martahttps://www.blogger.com/profile/12282881327236588801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-21333905834205528592011-09-30T11:51:48.949+03:002011-09-30T11:51:48.949+03:00Мина, права си - време е да се поправиш:) Хубави и...Мина, права си - време е да се поправиш:) Хубави и спокойни почивни дни!<br />Еликсирче, въобще не предполагах, че тази баничка ще събуди такъв интерес, но се радвам на това. Моята баба, светла и памет, беше голяма майсторка на тестото - точеше, месеше, оформяше, златни ръце имаше. Аз никога няма да достигна нейното ниво, но е разбираемо - животът, който водим, е различен. Солените печива са едни от любимите ми и за тях ще страдам най-много:) Но, нали е временно, пък и нали знаеш приказката за прекаления светец:) Не си съставяй погрешни впечатления-сериозно съм мотивирана по новата идея!<br />А ти недей да скромничиш, бързо мятай снимките и рецептата на твоето местенце! Благодаря ти много за споделените семейни спомени и добрите думи! Поздрави сърдечни и хубави почивни дни!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-61830332356858495762011-09-30T11:44:11.566+03:002011-09-30T11:44:11.566+03:00Жани, права си - перфектна е! Лошото е, че ще мина...Жани, права си - перфектна е! Лошото е, че ще минавам на диета:(<br />дорка, да споделиш резултата! Поздрави!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-33937328705273583212011-09-30T11:42:51.160+03:002011-09-30T11:42:51.160+03:00Федора, благодаря за похвалата! Хубави почивни дни...Федора, благодаря за похвалата! Хубави почивни дни!<br />Аелис, другарче си ти:)Твоята техника съм я разказала на цялата рода по женска линия! Благодаря ти!Гуинетhttps://www.blogger.com/profile/08439564446883393568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-8134232321206320152011-09-29T22:23:35.201+03:002011-09-29T22:23:35.201+03:00Гуинет,добре,че затвори скромността да спи някъде ...Гуинет,добре,че затвори скромността да спи някъде и да похърква,че да оплакнем очи тук и да попреглъщаме вкупом :)).<br />Би било огромен пропуск да не включиш тези божии творения в блога си!!<br />Баницата с газирана вода бих се заклела,ако не прочетох рецептата,че е теглена/точена баница!С тези мехурчета и хрупкава коричка изобщо не ми се видя да е от готови кори!Т.е. станала е съвършена!!<br />А обърнатата-ох,все едно видях на майка ми баницата,която за мен е еталон,който не успях да усвоя ни-ко-га!<br />Та значи,и двете ти баници ми трогнаха неимоверно топлите чувства,които и без това питая къв всеки вид и род баници.<br />Майка ми слага газираната вода в обърнатата,а твоят вариант,където я прилагаш съм го чувала от други,но аз лично не съм го прилагала.<br />То и с тази диета изобщо баница не се е вясвала у нас от много време,но вече мога да отдъхна от ограниченията и да извъртя и аз едно такова охлювче газирано.<br />След твоите снимки обаче едва ли ще имам смелост да го покажа :( .<br />Многословна съм,извини ме,но патосът в поста ти ме предразположи!:)<br />Спокойна нощ!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-11805121364866816162011-09-29T18:23:09.477+03:002011-09-29T18:23:09.477+03:00Мммм, супер вкусно изглежда, Гуинет!! И аз не съм ...Мммм, супер вкусно изглежда, Гуинет!! И аз не съм пробвала втория вариант - с газираната вода :) и вероятно е време да се поправя... Баничката ти ми се струва перфектната съботна или неделна закуска!!<br /><br />Прекрасна вечер ти желая!!Angellove's Cookinghttps://www.blogger.com/profile/06929655937610401150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7235807959729441307.post-72952156149572974952011-09-29T14:40:41.433+03:002011-09-29T14:40:41.433+03:00Гуинет,уникална баничка,още тази вечер ще я пригот...Гуинет,уникална баничка,още тази вечер ще я приготвя,че и гости ще имаме,та ще се омете веднага!Благодаря за рецептата! :)доркаhttps://www.blogger.com/profile/07589607830025623771noreply@blogger.com