Здравейте! Днес ви предлагам една изключително вкусна рецепта, родила се на бял свят от желанието ми да съчетая налични минимални продукти с нещо по-нетрадиционно като вкус! Вкъщи се хареса много и поискаха в скоро време отново да го приготвя! Така че на работа! ![Laughing](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uByxqgEbW06cW59GoZK-Uyg7JBnZS4_nRQimg3fEDBq2DDDrsZOYGyv2vhaMmKh9cG-1Q5pClw2OO1A4D4NnVVqtJ09MMb60sn0ta1PtraK3kf3jRR_aL7ATw=s0-d)
Необходими продукти за 5 порции:
4-5 пилешки бутчета (с горна и долна част), 1 лимон, 150мл. бяло вино, 3-4 стръка млад лук с глави, 3-4 глави млад чесън, 3 моркова, нарязави надлъжно на 2, качествено къри, зехтин, 20-30гр. масло, черен пипер, дафинов лист, половин чаша вода, сол на вкус
Приготвяне:
Разделяме с остър нож всяко бутче на две - кълка и горна част. Овкусяваме месото с лимоновия сок, черния пипер, кърито и солта. Почистваме лука и отрязваме едри парчета около 10см, от които ще използваме само тези с бялата част. Останалите зелени пера можете да използвате за салата. Чесънът се почиства от брадата, млечните люспите се оставят. Подреждаме месото в тавичка 25/35, слагаме лука и морковите около порционните парчета и заливаме с бялото вино и зехтина равномерно. Поръсваме с черен пипер на зърна и малко сол. Оставяме на се маринова около 3-4 ч.
Загряваме фурната на 200 градуса и слагаме парченца масло върху всяко парче месо. Поставяме тавичката за печене, като намаляваме градусите на 180. Печем около час, час и 20мин. След това обръщаме месото, прибавяме дафиновия лист и чесъна на глави и печем още около час до хубава златиста коричка. Поднасяме със задушен ориз, приготвен само с осолена вода. Да ви е сладко!
Морковите и лукът стават изключително вкусни, приготвени по този начин. Смятам, че могат да се приготвят и самостоятелно по този начин без месото - чудесна гарнитура или самостоятелна лека вечеря!![Peace](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_s0JCXiPWZ1YtgBsTWg4fqY6YuK19rYuCASQzerLhHbx3s5uDC2ocTQhFXI-wlNLs_5mjLUr9bkYX6VoO-hVuB_RkgmqDaMbtnOftvP7MddqV3_mmNfeo7QSQ=s0-d)
4-5 пилешки бутчета (с горна и долна част), 1 лимон, 150мл. бяло вино, 3-4 стръка млад лук с глави, 3-4 глави млад чесън, 3 моркова, нарязави надлъжно на 2, качествено къри, зехтин, 20-30гр. масло, черен пипер, дафинов лист, половин чаша вода, сол на вкус
Приготвяне:
Разделяме с остър нож всяко бутче на две - кълка и горна част. Овкусяваме месото с лимоновия сок, черния пипер, кърито и солта. Почистваме лука и отрязваме едри парчета около 10см, от които ще използваме само тези с бялата част. Останалите зелени пера можете да използвате за салата. Чесънът се почиства от брадата, млечните люспите се оставят. Подреждаме месото в тавичка 25/35, слагаме лука и морковите около порционните парчета и заливаме с бялото вино и зехтина равномерно. Поръсваме с черен пипер на зърна и малко сол. Оставяме на се маринова около 3-4 ч.
Загряваме фурната на 200 градуса и слагаме парченца масло върху всяко парче месо. Поставяме тавичката за печене, като намаляваме градусите на 180. Печем около час, час и 20мин. След това обръщаме месото, прибавяме дафиновия лист и чесъна на глави и печем още около час до хубава златиста коричка. Поднасяме със задушен ориз, приготвен само с осолена вода. Да ви е сладко!
Морковите и лукът стават изключително вкусни, приготвени по този начин. Смятам, че могат да се приготвят и самостоятелно по този начин без месото - чудесна гарнитура или самостоятелна лека вечеря!
Няма коментари:
Публикуване на коментар