Страници

вторник, 22 март 2011 г.

Bunèt astigiano *

Този пудинг с кафе и бадеми е фантастичен. Приготвя се лесно, а вкусът му е неустоим.



Аз направих малки промени от първоначалната рецепта, затова ще ви предложа моя вариант.

Необходими продукти:

800 мл прясно мляко
12 бр. бишкоти савоярди
40 г какао на прах
300 г захар
1 к.л. кафе - инстантно
6 яйца
1с.л. ром
2 с.л. вино Марсала (порто), или, ако не разполагате с такъв алкохол - 3 с.л. бърбън
120г захар за карамелизиране




Начин на приготвяне:
Смиламе бишкотите в робот на ситни трохи. В подхозящ съд карамелизираме 120-те г захар и я разпределяме на дъното и по стените на 8 или 9  купички(от 150 мл). Затопляме леко млякото и прибавяме към него кафето и какаото. Бъркаме до пълното им разтваряне. С тел разбиваме яйцата със захарта и на струйка при непрекъснато разбиване прибавяме какаовото мляко. Разбиваме добре и накрая добавяме към тази смес смлените бишкоти и алкохола. Разпределяме готовата смес в купичките и печем на водна баня около час на 140 градуса.


Охлаждаме и поднасяме готовия крем обърнат в десертна чиния и полят с карамеловия сос от дъното на купичките..


Ето тук можете да прочетете рецептата, която ме вдъхнови, и начинът на приготвяне!

11 коментара:

  1. Разкошен пудинг ! И снимките са страхотни !
    Гуинет , поздравления за чудесния блог и пожелания за приятно готвене и много последователи ! :)

    ОтговорИзтриване
  2. sabinaberova, добре дошла си винаги на моето местенце. Благодаря за милите думи и пожелания!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно изглежда! А както казва и Сабина - снимковият материал също е много добър :)

    ОтговорИзтриване
  4. Рени, радвам се да прочета това, благодаря! Добре дошла!

    ОтговорИзтриване
  5. Десертът изглежда страхотно, Гуинет! Нямам търпение да изпробвам рецептата. Но имам един въпрос-твоят пудинг на добре обособени пластове, докато другият към който имаш линк, не е. Как си постигнала този многопластов ефект?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Анонимен! Честно казано не знам дали е търсен този ефект и досега не бях правила сравнение с оригинала, макар че там също виждам определени слоеве. Може би е свързано със съставките - при мен няма амарети! Но пък сега отново ми се прииска да го направя:)) Поздрави!

      Изтриване
  6. Изглежда страхотно!Как обичам такива десерти!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте! Толкова изумително вкусно изглеждаше този пудинг, че трябваше да се опита! По принцип не обичам сладко и това се оказва първият десерт, който правя в живота си! Невероятно вкусен! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте! Толкова изумително вкусно изглеждаше този пудинг, че трябваше да се опита! По принцип не обичам сладко и това се оказва първият десерт, който правя в живота си! Невероятно вкусен!

    ОтговорИзтриване
  9. А бадемите вътре ли се слагат?

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте, Григор! Бадемите в случая са за украса, но в Италия го приготвят вместо с бишкоти с бадемови бисквити - амарети!

    ОтговорИзтриване