Страници

неделя, 1 май 2011 г.

Зелен фасул с джинджифил и сусам





   Признавам си, че към днешната рецепта подходих малко скептично и с недоверие. Най-вече защото не можех да си представя комбинацията между зелен боб и джинджифил. Резултатът обаче ме изненада приятно и се надявам и вие да сте приятно изненадани, ако решите да я приготвите. Ще получите една вкусна и нетрадиционна салата или гарнитура към месно ястие.




Необходими продукти за 2-3 порции:


200-300гр. пресен зелен фасул или замразен (трябва да се размрази)
2-3 с.л. зехтин или сусамено олио
малко парче пресен или маринован джинджифил
1 пресована или смачкана скилидка чесън
2 с.л. сусам или микс от семена - ленено, сусамено, тиквено
2 с.л. оцет балсамико - бял
пресен джоджен или мента, сол



Зеленият фасул се поставя във вряща вода за 3-4 мин. Изважда се и се отцежда.  В по-дълбок тиган се запържват джинджифила и скилидката чесън, докато омекнат. Изваждат се и в същата мазнина се запържва бързо зеленият фасул за около 1-2 минути. Отдръпва се от огъня и се наръсва със семената, оцета и солта. Охлажда се леко и се поднася поръсен с пресните подправки.




Рецептата е приложима за всички, които са фенове на 90-дневната диета, които искат да разнообразят менюто си!





Базовата рецепта е на GoodFood

4 коментара:

  1. Изглежда страхотно и със сигурност ще опитам тази рецепта. Снимките са чудесни! Усмихната седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Лина. Прочетох в блога ти, че се опитваш да живееш "зелено", затова мисля, че тази рецепта ще ти допадне. Хубава и позитивна седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни снимки,Гуинет,както винаги!И много апетитно предложение,пак както винаги :) !

    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за хубавите думи, Еликсир! Поздрави и на теб и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване