Страници

вторник, 26 февруари 2013 г.

Хачапури със спанак и сирена

 За вечеря или пък за закуска
тези питки ти недей пропуска     smile3521 !


Няма да ви лъжа - вкусно е. Направо греховно вкусно! Направих ги спонтанно, изкушена от един много добре готвещ "колега", който беше направил хачапури  по Аджарски. Пейчев, благодаря за вдъхновението!
При мен от нетърпение всичко бе пълна импровизация  - придържах се само към формата. От аджарските му корени остана май само яйчицето в средата. Останалото е мълчание. В смисъл такъв, че след употреба губиш желание за разговор и за каквато и да е дейност, защото всичките ти мисли и кръв са се насочили към стомаха.
След този първи досег с грузинската кухня, съм силно заинтригувана и готова за нови приключения!



неделя, 17 февруари 2013 г.

Неделен ябълков сладкиш с крем

 Защо неделен ли! Защото през седмицата все гледаме да приготвим нещо набързо, само и само за да задоволим грешната и вредна потребност от нещо сладко. Затова пък в неделя можем да приготвим нещо по така. И не че има кой знае каква философия и трудност в приготвянето на тази рецепта, но не е и съвсем от рода на "забъркай и изпечи".
Времето, което ще вложите в този сладкиш, си струва всяка хапка от него:))





неделя, 10 февруари 2013 г.

Соленки с извара

Много лесна и много вкусна. Така бих представила днешната рецепта. Соленките, които ще направите, ще бъдат ароматни и мекички дори на следващия ден, ако оцелеят. Подходяща за приготвяне в някой петъчен следобед или съботна утрин, за да има нещо за гризкане през почивните дни и следобеди.


вторник, 5 февруари 2013 г.

Телешко със сметана, вино и гъби

Здравейте, приятели!
След кратък период на неособена активност, днес пристигам при вас с едно чудесно предложение, което може да приготвяте по всяко време на годината.
Аз обичам импровизациите в кухнята, защото често водят до неочаквано добри резултати. Особено когато вече са усвоени основните техники за приготвяне на определени ястия. Както ще забележите, моето предложение е нещо като трети братовчед на оригиналната рецепта Бьоф Строганоф, но въпреки далечната роднинска връзка е не по-малко вкусно.
Най-важното условие за успех при тази рецепта е да намерите качествено месо и да не го готвите прекалено дълго. Е, хайде напред към резултата.