Страници

четвъртък, 31 март 2011 г.

Питки с пармезан





Тези питки 
често присъстват на нашата трапеза - пухкави и ароматни. Подходящи са и за брускети.


За тестото:

1 и 1/2 ч.ч. вода + още 2с.л.
1-2 с.л зехтин
4 ч.ч. брашно
3 ч.л. захар
3 ч.л. сол
1с.л. суха мая

Слагам продуктите за тестото в машината за хляб на програма тесто..
 След сигнала на първия цикъл прибавям 2с.л. настърган пармезан и/или 2 с. л. готово песто от босилек.

След края на програмата изваждам тестото, оформям питки или багети и ги оставям  отново да втасат на 40-50 градуса във фурната около 30 мин. Намазвам втасалите питки с жълтък, смесен с олио, поръсвам с мак, ленено семе или сусам и пека на 165 градуса с вентилатор. След изваждане напръскам леко с вода и задушавам под чиста кърпа 10-15 мин.


Източник : Танита

2 коментара:

  1. Тези твои питки мира не ми дават :) все са ми пред очите!!! Ще изчакам обаче края на пролетната ваканция - и тогава ще ги приготвям :))

    ОтговорИзтриване
  2. Аз пък ще изчакам отзивите ти дотогава:)Поздрави!

    ОтговорИзтриване