Страници

петък, 1 април 2011 г.

Пилешки пастет с песто


Днес ви предлагам една рецепта, която се комбинира чудесно с питките с пармезан

Необходими продукти:

300 гр. сварени в подсолена вода или бульон пилешки гърди
щипка червен пипер
черен пипер
2 скилидки чесън
1 к. л. песто от босилек
1ч. л. настърган пармезан
4-5 настъргани натурални маслини
магданоз
6-7 с.л. зехтин
Всички съставки без магданоза, маслините и пармезана се смилат в кухненски робот. Добавят се накълцаният на дребно магданоз, пестото и пармезана. Разбърква се добре, оставя се няколко часа в хладилник, за да се овкуси, и се сервира върху препечена филийка с домат.

5 коментара:

  1. Hi Gwinith. Greetings from California. I stopped by to visit your blog, and say thank you for adding me on FB. I love the title of your blog, "Food for the Soul". Food and our lives are so connected on so many levels. I write a blog on Food, Recipes and Relationships. Please visit. Consider following if you like. that would be cool.

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, и това ти творение съчетава любими вкусове!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Ммммм! Много вкусно звучи! Ще трябва да се пробва!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Hi, Mario, thank you for your visit. I share your conception for the food - it`s a lifestyle.I visited your blog - interesting place:)! You are welcome!

    ОтговорИзтриване
  5. Мина, Руми, ако сте фенове на италианската кухня като нас, съм сигурна, че този вкус ще ви допадне! Благодаря ви, че хвърляте по едно оченце тук:)! Поздрави!

    ОтговорИзтриване