Днес ви представям един сладкиш по идея на Танита, който много допадна на моето семейство и беше унищожен светкавично.
Ето как го направих аз:
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
135 гр. меко масло
3/4 ч.ч. захар
1ч.л. канела
200 гр.. брашно
1 препълнена ч.л. бакпулвер
300-400гр. сливи, нарязани на парченца
за крем сместа:
1 яйце
220гр. прясна безсолна извара или друго крем сирене
1ч.л. сметанова ванилия
3 с.л. пудра захар
Ако имате робот с две кани, много ще улесните работата си, защото ще приготвите сладкиша почти мигновено. Аз разбих в малката кана изварата с пудрата захар, ванилията и 1 яйце до гладка смес.
В голямата кана с накрайник за бъркане смесих маслото със захарта и прибавих яйцата едно по едно до гладка консистенция. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера и отново разбиваме.
В намаслена форма с диаметър 23 см. изсипваме половината тесто и върху него с лъжица слагаме на купчинки изварената смес. Нареждаме половината от сливите и пак с помощта на лъжица правим разхвърляни купчинки от тесто и изварена смес. Най-отгоре нареждаме останалите парченца сливи и печем на 180 градуса между 45 и 55 минути. Проверяваме с дървено шишче за готовност. Оставете сладкиша във формата за 5-6 минути да се поохлади и тогава го извадете. Преди поднасяне може да го поръсите с пудра захар.
Сладкишът е много ароматен - чудесна комбинация от текстура и вкус.
Друг вариант е да приготвите сладкиша с различни плодове - круши, кайсии, праскови, както често правя и аз. (снимката по-долу)
Резултатът винаги е чудесен!
Наслаждавайте се!
Използвам случая на благодаря на Танита за страхотните и рецепти, които никога досега не са ме разочаровали.
Днес Мина отново ме зарадва с награда.
Много ме впечатли това, че тя сама я е приготвила и направила. Мина, благодаря ти от сърце за вниманието и признанието! Искам да ти кажа, че този процес е в двете посоки - ти също ме зареждаш позитивно и с много настроение!
Ето как го направих аз:
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
135 гр. меко масло
3/4 ч.ч. захар
1ч.л. канела
200 гр.. брашно
1 препълнена ч.л. бакпулвер
300-400гр. сливи, нарязани на парченца
за крем сместа:
1 яйце
220гр. прясна безсолна извара или друго крем сирене
1ч.л. сметанова ванилия
3 с.л. пудра захар
Ако имате робот с две кани, много ще улесните работата си, защото ще приготвите сладкиша почти мигновено. Аз разбих в малката кана изварата с пудрата захар, ванилията и 1 яйце до гладка смес.
В голямата кана с накрайник за бъркане смесих маслото със захарта и прибавих яйцата едно по едно до гладка консистенция. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера и отново разбиваме.
В намаслена форма с диаметър 23 см. изсипваме половината тесто и върху него с лъжица слагаме на купчинки изварената смес. Нареждаме половината от сливите и пак с помощта на лъжица правим разхвърляни купчинки от тесто и изварена смес. Най-отгоре нареждаме останалите парченца сливи и печем на 180 градуса между 45 и 55 минути. Проверяваме с дървено шишче за готовност. Оставете сладкиша във формата за 5-6 минути да се поохлади и тогава го извадете. Преди поднасяне може да го поръсите с пудра захар.
Сладкишът е много ароматен - чудесна комбинация от текстура и вкус.
Друг вариант е да приготвите сладкиша с различни плодове - круши, кайсии, праскови, както често правя и аз. (снимката по-долу)
Наслаждавайте се!
Използвам случая на благодаря на Танита за страхотните и рецепти, които никога досега не са ме разочаровали.
Днес Мина отново ме зарадва с награда.
Много ме впечатли това, че тя сама я е приготвила и направила. Мина, благодаря ти от сърце за вниманието и признанието! Искам да ти кажа, че този процес е в двете посоки - ти също ме зареждаш позитивно и с много настроение!