Днес ви представям един сладкиш по идея на Танита, който много допадна на моето семейство и беше унищожен светкавично.
Ето как го направих аз:
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
135 гр. меко масло
3/4 ч.ч. захар
1ч.л. канела
200 гр.. брашно
1 препълнена ч.л. бакпулвер
300-400гр. сливи, нарязани на парченца
за крем сместа:
1 яйце
220гр. прясна безсолна извара или друго крем сирене
1ч.л. сметанова ванилия
3 с.л. пудра захар
Ако имате робот с две кани, много ще улесните работата си, защото ще приготвите сладкиша почти мигновено. Аз разбих в малката кана изварата с пудрата захар, ванилията и 1 яйце до гладка смес.
В голямата кана с накрайник за бъркане смесих маслото със захарта и прибавих яйцата едно по едно до гладка консистенция. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера и отново разбиваме.
В намаслена форма с диаметър 23 см. изсипваме половината тесто и върху него с лъжица слагаме на купчинки изварената смес. Нареждаме половината от сливите и пак с помощта на лъжица правим разхвърляни купчинки от тесто и изварена смес. Най-отгоре нареждаме останалите парченца сливи и печем на 180 градуса между 45 и 55 минути. Проверяваме с дървено шишче за готовност. Оставете сладкиша във формата за 5-6 минути да се поохлади и тогава го извадете. Преди поднасяне може да го поръсите с пудра захар.
Сладкишът е много ароматен - чудесна комбинация от текстура и вкус.
Друг вариант е да приготвите сладкиша с различни плодове - круши, кайсии, праскови, както често правя и аз. (снимката по-долу)
Резултатът винаги е чудесен!
Наслаждавайте се!
Използвам случая на благодаря на Танита за страхотните и рецепти, които никога досега не са ме разочаровали.
Днес Мина отново ме зарадва с награда.
Много ме впечатли това, че тя сама я е приготвила и направила. Мина, благодаря ти от сърце за вниманието и признанието! Искам да ти кажа, че този процес е в двете посоки - ти също ме зареждаш позитивно и с много настроение!
Ето как го направих аз:
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
135 гр. меко масло
3/4 ч.ч. захар
1ч.л. канела
200 гр.. брашно
1 препълнена ч.л. бакпулвер
300-400гр. сливи, нарязани на парченца
за крем сместа:
1 яйце
220гр. прясна безсолна извара или друго крем сирене
1ч.л. сметанова ванилия
3 с.л. пудра захар
Ако имате робот с две кани, много ще улесните работата си, защото ще приготвите сладкиша почти мигновено. Аз разбих в малката кана изварата с пудрата захар, ванилията и 1 яйце до гладка смес.
В голямата кана с накрайник за бъркане смесих маслото със захарта и прибавих яйцата едно по едно до гладка консистенция. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера и отново разбиваме.
В намаслена форма с диаметър 23 см. изсипваме половината тесто и върху него с лъжица слагаме на купчинки изварената смес. Нареждаме половината от сливите и пак с помощта на лъжица правим разхвърляни купчинки от тесто и изварена смес. Най-отгоре нареждаме останалите парченца сливи и печем на 180 градуса между 45 и 55 минути. Проверяваме с дървено шишче за готовност. Оставете сладкиша във формата за 5-6 минути да се поохлади и тогава го извадете. Преди поднасяне може да го поръсите с пудра захар.
Сладкишът е много ароматен - чудесна комбинация от текстура и вкус.
Друг вариант е да приготвите сладкиша с различни плодове - круши, кайсии, праскови, както често правя и аз. (снимката по-долу)
Наслаждавайте се!
Използвам случая на благодаря на Танита за страхотните и рецепти, които никога досега не са ме разочаровали.
Днес Мина отново ме зарадва с награда.
Много ме впечатли това, че тя сама я е приготвила и направила. Мина, благодаря ти от сърце за вниманието и признанието! Искам да ти кажа, че този процес е в двете посоки - ти също ме зареждаш позитивно и с много настроение!
От сърце ти честитя наградата, Гуинет!
ОтговорИзтриванеА сладкиша е божествен!
Приеми моите комплименти!
Сърдечни поздрави и прекрасен уикенд!
Сладкиша е великолепен.И аз съм на мнение, че рецептите на Танита са разкошни!
ОтговорИзтриванеЧестито за наградата много е красива!
Поздрави, Марияна!
Чудесен сладкиш!
ОтговорИзтриванеИ честита награда!
Хубав уикенд!
Сърдечни поздрави за наградата,Гуинет!Сладкиша изглежда много вкусен.Снимките са чудесни!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Great pics and this cake must be atsty with fruit and cheese in it:)
ОтговорИзтриванеИзглежда като нарисуван!Чудесна рецепта!Много хубави снимки!Хубав и отпускащ уикенд!
ОтговорИзтриванеСладкишите със сливи стават винаги толкова ароматни и визуално красиви. Твоят е станал великолепен, не се съмнявам и във вкуса му, Гуинет!:-)))
ОтговорИзтриванеЧестита награда!
Хубава и уютна вечер и релаксиращ уикенд!
Тази вечер валят награди във всеки блог!И какво по-хубаво и тонизиращо от това?
ОтговорИзтриванеПо-хубавото е само великолепният ти десерт!
Направо размазващ!
Още не съм ти простила за чийза,с който така ме развълнува,и ти вече ме довърши с този уникален сладкиш!
Честита награда!
Поздрави и усмихнати почивни дни,Гуинет!
Обичам сладкиши със сливи, а в съчетание с крем сирене смятам, че е божествен!
ОтговорИзтриванеПрекрасна награда, Гуинет!
Поздрави с пожелание за един усмихнат уикенд!
Леви, приемам ги с удоволствие!:)Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеМариана, права си, благодаря ти! Поздрави!
traiana, вече имам поръчка отново да го приготвя:) Хубав уикенд!
Бети, благодаря сърдечно за хубавите думи! Поздрави и на теб!
ОтговорИзтриванеDzoli, thanks! :)
Катерина, благодаря за оценката ти - радваш ме и ме стимулираш!Хубави почивни дни!
Мони, и аз ги обожавам, толкова са ароматни!Поздрави и хубави събота и неделя!
ОтговорИзтриванеЕликсирче, ти винаги ме размазваш с емоционалните си коментари и ми вдигаш тонуса. Благодаря ти много!:)
Дани, отново си намерила добри думи за мен:)Весели и спокойни почивни дни!
Страхотен е :) А как обичам сливи
ОтговорИзтриванеПрекрасни снимки и презентация
Поздрави
и чакам, (обещала си :) с нетърпение да науча още нещо за теб
vicktory, благодаря! Поздрави, ще намеря време:)
ОтговорИзтриванеГуинет, пак съм аз.:-))) Отново съм с покана за посещение на моя блог, защото искам да те зарадвам пак с една комбинирана награда.:-))) Заповядай, когато ти е удобно!
ОтговорИзтриванеХубава, слънчева, позитивна и усмихната седмица!
Сладкишът със сливи винаги е бил сред фаворитите за мен. Обичам комбинацията на леко-кисело със сладкото. Твоят ме грабна:-)
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Ооо чудно предложение, Гуинет :) И много красиви снимки! Хубава нова седмица :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно предложение Гуинет. Страхотни снимки както винаги при теб.:)
ОтговорИзтриванеКогато имаш време намини в блога ми да си получиш наградата.
ПОЗРАВИ!
Мони, Зиче, благодаря ви от сърце за милия жест, оценката и хубавите думи! Винаги сте добре дошли при мен!
ОтговорИзтриванеМъх, и аз съм фен на тази комбинация:)Благодаря ти, че се отбиваш при мен! Поздрави!
eva bor, хубави думи си намерила за мен. Благодаря сърдечно! Нека и твоята седмица е прекрасна!
Ей, как може да показвате такива неща на гладни хора :)) Гуинет, жесток е просто този сладкиш!
ОтговорИзтриванеЧестита нова визия на блога, много ми харесва!
Поздрави! :)
Какъв примамлив сладкиш! Как ме подканя :)) Точно днес си мислех за някакъв сладкиш със сини сливи и сега виждам твоето изкушение.
ОтговорИзтриванеСнимките също са страхотни!
Поздрави!
Мария, благодаря! Поздрави и на теб:)!
ОтговорИзтриванеТаня, запрятай ръкави и се отдай на изкушението:)! Хубав ден!
Днес го направих:) Изяде се до последната трохичка, още преди да успее да изстине напълно:)
ОтговорИзтриванеLulu, и при нас става така:)
ОтговорИзтриванеНелка, разкошотия! Непременно ще се пробва!
ОтговорИзтриванеАни, това е един от най-ароматните и вкусни десерти! Поздрави!
ИзтриванеНаправих го в четвъртък по случай гостуването на една приятелка на кафе. Е, останах очарована, а и не само аз, а всички, които го опитаха след това. Вярно, че не остава ни една троха, но аз заделих две парчета за снимки на моят вариант - със смокини. Ще пробвам задължително и със сини сливи, както и с други плодове.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата и прекрасните, подканящи да опитаме снимки, Нели!
Поздрави и Усмихнато лято!
Радвам се че съм те провокирала да го приготвиш, Габи, защото наистина е най-вкусният сладкиш! :) Хубаво, вкусно и безгрижно лято!
ИзтриванеИзвинете, какво е "1ч.л. сметанова ванилия"?
ОтговорИзтриванеТова е течна ванилова есенция с аромат на сметана, която може да се замести с обикновена ванилия на прах.
ИзтриванеБлагодаря :)
Изтриване