неделя, 10 ноември 2013 г.

Кекс "Сникърс"

От няколко седмици се каня да споделя тази рецепта с вас, но все не оставаше време. Днес, в края на неделния ден, всеки заслужава да се поглези с нещо сладичко. Ако обичате фъстъци и карамел, ви приканвам да се възползвате от това  предложение.
Макар и зверски вкусен, този кекс се приготвя много бързо и лесно. И също толкова бързо изчезва...


Необходими продукти за кексовото тесто:

1. ч .ч. захар (250мл.)
1. ч. ч. брашно
3 яйца
1/2 ч. ч. фъстъчено масло
1/2 ч. .ч олио
1 ванилия
1ч. л. бакпулвер
   

За заливката: 

50гр. прясно изпечени фъстъци
60гр. стопен шоколад, смесен с 1 с.л. олио


Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер захарта и яйцата на пяна. Добавяме растителните масла и пресятото с бакпулвера брашно. Накрая слагаме ванилията. Изсипваме тестото в леко намазана с масло силиконова форма  или в откопчаваща се форма с намаслени стени и покрита с хартия за печене с размер 22 - 23см. Удачен вариант е и квадратна форма с размери 20/20см. Изпичаме кекса в предварително загрята фурна с обдухване на 175-180 градуса за 30-35 мин.
Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади около10 минути, след което прехвърляме кекса в подходяща чиния до пълното му охлаждане.



С помощта на лъжица нанасяме върху кекса охладения карамелов сос, поръсваме с фъстъците и разпръскваме върху тях стопения шоколад (пак с лъжица).




Този кекс е чудесен с чаша кафе или .... уиски:)

Моите забележки: 
Консистенцията на кекса може да се повлияе от вида на фъстъченото масло, което използвате. Когато използвам био фъстъчено масло, сладкишът става по-тежък и влажен. Най-добри резутати постигам с фъстъченото масло на "Пами".

7 коментара:

  1. След цялото готвене днес, това не по-малко ме изкушава... Прекрасно изглежда, а и щом е като сникърс, ммм... Само две неща не са добре - че със сигурност е още по-хубаво от сникърс и че не е наблизо. :)
    Поздрави, Гуинет, страхотен сладкиш! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно предложение, Гуинет! Апетитно, вкусно и красиво :)
    Искам да опитам... с чаша уиски :)))

    ОтговорИзтриване
  3. О, този сладкиш обезателно трябва да се опита. Невероятно апетитно изглежда и сигурна съм, че по вкус може дори да превъзхожда оригинала. Спорна нова седмица! ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Уау! Така както ми се хапва нещо слакичко, снимките и рецептата ти ама хич не ми помагат :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ето това се казва попадение. Кой не обича Сникърс??!
    Миналата година направих торта Сникърс по рецепта от руски сайт, но не публикувах, защото не остана нищичко за снимане. Толкова светкавично се излапа...
    Благодаря за кулинарното напомняне. Ще изпробвам и тази рецепта, ще повтора и моята.

    ОтговорИзтриване
  6. Нели, невероятен сладкиш е това! Приказка! Вече съм влюбена в него и не знам какво бих казала след като го опитам! Улучи вкусът ми за сладкиш точно в десетката. Сникърс ми е любимото десертче, а и за сладолед Сникърс умирам. :))) Непременно ще го направя!!! Благодаря ти за идеята и рецептата, изкусителке! :)
    Прегръдка и сладка нощ от мен!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...