Това ястие се приготвя много бързо, ухае чудесно и е страшно вкусно. Мисля, че тези, които обичат по-леките и семпли храни, ще го оценят подобаващо. А пък може и някои месоядни да се престрашат:) Сигурна съм, че няма да останат разочаровани!
Необходими продукти:
2-3 с.л. зехтин
250 гр. смес за качамак, аз използвах тази
250 гр. кисело мляко
100 мл. течна готварска сметана
1 стрък пресен лук
2 с.л. магданоз
2 стръка розмарин
1 ч.л. сух риган
сол
черен пипер
100 гр. бяло сирене
100 гр. кашкавал
1 бучка масло
1 с.л. зехтин
1 к.л. сода бикарбонат
Намазваме тавичка с размер 22-24см. със зехтин.
В подходящ съд смесваме царевичната смес, сметаната и киселото мляко, в което сме прибавили содата. Добавяме и магданоза, дребно нарязаният лук, розмаринът, солта и черния пипер. Изсипваме така приготвената смес в съда за печене и отгоре натрошаваме сиренето, посипваме с кашкавал, нарязан на кубчета и на места слагаме парченца масло. Поръсваме с риган и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути до зачервяване.
Добър апетит!
Източник: тук
Необходими продукти:
2-3 с.л. зехтин
250 гр. кисело мляко
100 мл. течна готварска сметана
1 стрък пресен лук
2 с.л. магданоз
2 стръка розмарин
1 ч.л. сух риган
сол
черен пипер
100 гр. бяло сирене
100 гр. кашкавал
1 бучка масло
1 с.л. зехтин
1 к.л. сода бикарбонат
Намазваме тавичка с размер 22-24см. със зехтин.
В подходящ съд смесваме царевичната смес, сметаната и киселото мляко, в което сме прибавили содата. Добавяме и магданоза, дребно нарязаният лук, розмаринът, солта и черния пипер. Изсипваме така приготвената смес в съда за печене и отгоре натрошаваме сиренето, посипваме с кашкавал, нарязан на кубчета и на места слагаме парченца масло. Поръсваме с риган и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути до зачервяване.
Добър апетит!
Източник: тук
Поздравления,Гуинет :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда, а как ухае...
Поздрави и слънчева нова седмица!
Мммм чудесно звучи!
ОтговорИзтриванеИзглежда много апетитно!
ОтговорИзтриванеМога ли тихичко да си призная, че още не съм приготвяла качамак?
ОтговорИзтриванеНо, Гуинет, твоят изглежда толкова изкушаващо, а и лесно за приготвяне, че скоро ще се възползвам от чудесната ти рецепта!
Слънчева нова седмица!
Dani, Lulu, Мария, благодаря ви за оценката! Хубава седмица на вас!
ОтговорИзтриванеМариета, то и аз да си призная тихичко - това ми е за втори път. Първия път отново го правих по тази рецепта, затова и повторих. Хайде, престраши се и ще чакам отзиви! :) При нас сега е дъждовно, но чакам да се сбъднат пожеланията ви!
Искам да попитам- този качамак се прави без предварително да се вари и да се бърка непрекъснато, така ли? С удоволствие ще го пробвам :)
ОтговорИзтриванеblue_dream, добре дошла:)!
ОтговорИзтриванеДа, не се вари предварително - сместа поема течността от киселото мляко и сметаната.
Това е, така да се каже, един модерен качамак с екстри:)
Супер, с варенето нещо не ми се получи съвсем, още довечера ще забъркам едно такова :)
ОтговорИзтриванеblue_dream, сместа, която използвах и съм показала, е по-скоро царевичен грис. Не е царевично брашно. Имай го предвид.
ОтговорИзтриване