вторник, 8 септември 2015 г.

Бързо ябълково руло

 Това е една от рецептите, при които резултатът е обратно пропорционален на времето и продуктите, с които се приготвя. Много лесен, изключително вкусен и бърз сладкиш. Приготвям го много често, особено есенно време, когато мога да съчетая в плънката няколко сорта ябълки за по-богат аромат. Рецептата е на  Весичка  и мисля, че трябва да бъде споделяна по-често. Аз направих някои промени, съобразени с нашите вкусове и ви предлагам непременно да я опитате .



Необходими продукти:

За тестото:

4 яйца
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. олио
1 ванилия

За плънката:

3-4 по-едри ябълки
1ч.л. канела,
захар за поръсване
1 ч.ч. смлени орехи


Начин на приготвяне:

Застелете правоъгълната тавичка на фурната ви (те са общо взето стандартни) с хартия за печене.
Почистете ябълките и ги настържете на средно ренде. Изсипете ябълковата смес равномерно върху хартията за печене и я поръсете с канела и захар на вкус. Най-отгоре поръсете със смлените орехи.
Разбийте яйцата със захарта докато утроят обема си. Прибавете олиото, пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Изсипете пандишпановата смес внимателно и равномерно върху настърганите ябълки. Загладете и оформете краищата с лъжица.
Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 мин - докато порозовее отгоре. Не го препичайте,  тестото трябва да е еластично. 
Извадете от фурната и обърнете върху чиста хавлия или кърпа с помощта на по-голяма дървена дъска, която трябва да "залепите" към тавичката и да обърнете. Става много лесно. Използвайте изолиращи ръкавици, за да не се изгорите.
Отлепете внимателно хартията за печене. Може да използвате остър кухненски нож, ако има залепнала плънка по нея. С помощта на кърпата(хавлията) завийте внимателно на стегнато руло откъм широката част. Прехвърлете рулото в подходящ съд и охладете. 
Поднесете го, поръсено с пудра захар.


5 коментара:

  1. Нели, чудесно е! И позволява безброй разновидности на плънката. Определено ще се зарадваме някой път с тази сладост, благодаря ти, че сподели! Хубав ден. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно руло и великолепна идея! Нели, непременно ще го направя. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Често правя това руло. Много е вкусно и лесно за приготвяне.

    ОтговорИзтриване
  4. По всичко личи, че иде есен- любима! И рулото може да се превърне в любимо. Хубави снимки!

    ОтговорИзтриване
  5. Впечатляващи сладки печива, Нели,
    страхотни нови рецепти, чудесни снимки и идеи с аромат на есен ...
    Благодаря, поздрави за теб и хубав уикенд .

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...