Днес ще ви предложа едно предястие, което е и страхотно мезе за вино. Това, което грабва в него, е сполучливото съчетание между хрупкава коричка, свежи подправки и приятния маслен вкус на топящо се в устата сирене.
Приготвя се много лесно, бързо и дори не е нужно да го украсявяте.
Освен това е икономично и много подходящо за случаите от типа "нечакани гости".
Убедих ли ви?:))
Необходими продукти за 6-8 порции:
400 гр- бутер тесто
400 - 500 гр. меко сирене тип Дунавия или Фета
1 връзка пресен копър, мащерка или риган
маково семе (ким или сусам) за поръсване
1 жълтък и няколко капки вода за намазване
Начин на приготвяне:
Размразете тестото в хладилника и работете бързо с него, като не го притискате много.
Подсушете сиренето върху домакинска хартия и го разрежете на две еднакви части. Оваляйте ги в избраните от вас зелени свежи подправки. Поставете парчетата сирене успоредно на широката страна на тестото, изрежете и прихлупете тестото върху него. Изрежете внимателно с остър нож и завийте крайчетата с прищипване или като намажете с малко белтък. Поставете ги върху хартия за печене, намажете с жълтъка и поръсете с маково семе, ким или сусам.
От останалото тесто може да изрежете фигурки с помощта на формички и да украсите отгоре и отстрани пакетчетата.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване - около 15-20мин. Извадете и охладете.
Нарежете с остър нож на парчета и поднесете!
Наздраве!
Може да пригответе и един по-голям пакет, като използвате цяло по-голямо парче сирене.
Източник
Приготвя се много лесно, бързо и дори не е нужно да го украсявяте.
Освен това е икономично и много подходящо за случаите от типа "нечакани гости".
Убедих ли ви?:))
Необходими продукти за 6-8 порции:
400 гр- бутер тесто
400 - 500 гр. меко сирене тип Дунавия или Фета
1 връзка пресен копър, мащерка или риган
маково семе (ким или сусам) за поръсване
1 жълтък и няколко капки вода за намазване
Начин на приготвяне:
Размразете тестото в хладилника и работете бързо с него, като не го притискате много.
Подсушете сиренето върху домакинска хартия и го разрежете на две еднакви части. Оваляйте ги в избраните от вас зелени свежи подправки. Поставете парчетата сирене успоредно на широката страна на тестото, изрежете и прихлупете тестото върху него. Изрежете внимателно с остър нож и завийте крайчетата с прищипване или като намажете с малко белтък. Поставете ги върху хартия за печене, намажете с жълтъка и поръсете с маково семе, ким или сусам.
От останалото тесто може да изрежете фигурки с помощта на формички и да украсите отгоре и отстрани пакетчетата.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване - около 15-20мин. Извадете и охладете.
Нарежете с остър нож на парчета и поднесете!
Наздраве!
Може да пригответе и един по-голям пакет, като използвате цяло по-голямо парче сирене.
Източник
Гуинет, много свежи снимки и страхотно предложение. Грабвам си парченце и се наслаждавам на аромата ммммм.....
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!
обожавам сирене под всякаква форма и от всякакъв вид. Чудесна идея за неканени гости.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Хубав и топъл уикенд!
Убеди ме и още как;)
ОтговорИзтриванеТака описаните аромат и визия затвърдиха убеждението ми;)
Ще се възползвам от предложението!
Хубав уикенд!
Ехаааааа ..че красиво и вкусно е при теб Гуинет!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!
Не ми трябваше убеждаване. Всичко що е сирене и със сирене е в графа любимо. Никога не съм се сещала да го увия в бутер тесто.Добре че има хора с нови идеи като теб, та да предложим нещата в по-различен вариант.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за страхотната идея!
Гуинет, уникално е! Моментално ме грабна. Сигурно се топи в устата.. Ммм..
ОтговорИзтриванеПриятен уикенд!
Ммммм, чудно ще да е! Благодаря за предложението!
ОтговорИзтриванеГуинет, с две думи ме нави да го правя :)
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение!
Хубави почивни дни!
Това е то - убиец рецепта! Аз по такива нещица си падам - много ми допада идеята и изпълнението. Благодаря за насладата, Гуинет :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат следобед :)
Страхотно предложение!
ОтговорИзтриванеЕли, Краси, Мъхче, Зиче, Нинфил, Зори, Петя, Дани, Федорка, Траяна, радвам се, че всички сте фенове на сиренцето. Благодаря ви, че ме държите под око и споделяте моите кулинарни щуротии! Прегръщам ви!
ОтговорИзтриванеГуинет, .... ти си като вълшебница, .... сътворяваш винаги големи красоти! Оххххх.....как обичам българско сиренце , а и припечено....представям си колко е вълшебно...!!!! Благодаря ти за удоволствието , което ми достави с тази публикация!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те сърдечно и ти желая много щастие и хармония през почивните дни!
О,щом е с бутер тесто нямам нужда от много убеждаване,аз ги го харесвам!
ОтговорИзтриванеМного вкусна и красиво поднесена идея!
Сърдечни поздрави!
Определено ме впечатли. Захласвам се по идеи от този тип. Толкова са красиви тези хапки, просто чудесни! :) Приятна неделя от мен!
ОтговорИзтриванеТака апетитно си го облякла и подправила това сиренце, че го пожелах веднага.
ОтговорИзтриванеМного хубаво си представила рецептата!
Поздрави!
Страхотна идея и чудесно предложение -
ОтговорИзтриванемного ми допада - изкушението и визията са страхотни.
Благодаря,
поздрави и хубава, Диана
Хареса ми!и снимките са много хубави!Поздравления!
ОтговорИзтриванекакто вкъщи обичаме и сирене, и тесто, ммм, подозирам какъв хит ще стане твоето предложение, Гуинет!
ОтговорИзтриванеМного пр
Гуинет невероятно е това сиренце, усещам аромата му през монитора :)))
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
И това мезенце е чудесно! Ще го приготвя някой път да си го мезнем с винце:)
ОтговорИзтриване