Време е! Коледният дух се просмуква отвсякъде! Братята и сестри кулинарни блогъри вече развихриха фантазии и умения, показаха страхотни предложения. В този ред на мисли, който още не е видял, веднага да прескочи до блога на Бети и да види за какво иде реч.
И аз ще дам своя скромен принос към коледните рецепти.
Ще започна с една рецепта за възрастни - така де, Коледата не е само радост за децата. И ние заслужаваме да се порадваме, да ни поглезят, да поглезим, подаръче да получим. ..
Човешко е!
И така , ето какво ще ви е необходимо за тези страхотни и лесни трюфели:
250 гр. натрошени бисквити – шоколадови, чаени, сметанови - аз използвах смес от бисквити "Еверест" - едните шоколадови, другите с орехи - смлях ги в робота.
30 гр. пресято качествено какао
1 ч.ч кокосови стърготини – 85гр.
397гр. подсладено кондензирано мляко
40мл. ароматен алкохол - тъмен ром, ликьор, уиски, (могат да понесат и повечко) Аз използвах бърбън.
За овалване - подсладено какао, кокосови стърготини, натрошени ядки или настърган шоколад .
Съставките се смесват и с навлажнени ръце се оформят топчета, които се овалват в избраните смеси.
Съхраняват се в кутии до 3 сeдмици.
Най-добре разкриват вкусовите си качества на стайна температура.
Може да се разтопи и шоколад с малко олио или масло и да се полеят с него - като тези на снимката. На мен лично повече ми допадат тези, оваляни само в какао.
И аз ще дам своя скромен принос към коледните рецепти.
Ще започна с една рецепта за възрастни - така де, Коледата не е само радост за децата. И ние заслужаваме да се порадваме, да ни поглезят, да поглезим, подаръче да получим. ..
Човешко е!
И така , ето какво ще ви е необходимо за тези страхотни и лесни трюфели:
250 гр. натрошени бисквити – шоколадови, чаени, сметанови - аз използвах смес от бисквити "Еверест" - едните шоколадови, другите с орехи - смлях ги в робота.
30 гр. пресято качествено какао
1 ч.ч кокосови стърготини – 85гр.
397гр. подсладено кондензирано мляко
40мл. ароматен алкохол - тъмен ром, ликьор, уиски, (могат да понесат и повечко) Аз използвах бърбън.
За овалване - подсладено какао, кокосови стърготини, натрошени ядки или настърган шоколад .
Съставките се смесват и с навлажнени ръце се оформят топчета, които се овалват в избраните смеси.
Съхраняват се в кутии до 3 сeдмици.
Най-добре разкриват вкусовите си качества на стайна температура.
Може да се разтопи и шоколад с малко олио или масло и да се полеят с него - като тези на снимката. На мен лично повече ми допадат тези, оваляни само в какао.
Почерпете се!
Гуинет ,много вкусно звучат тези трюфели и съм сигурна,че се топят в устата!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Гуинет,
ОтговорИзтриванепозагуби се, но пък появата ти е гръм и трясък:)
Веднага ги записах тези трюфели и се присъединявам към мнението, че и възрастните е добре да се глезим:)
Ще се почерпим с кафенцето сутрин, благодаря :)
ОтговорИзтриванеЗвучат и изглеждат отлично тези трюфели!
Охх че красиви и примамливи бонбонки си спретналааа...
ОтговорИзтриванеГуинет като те гледам какви неща си сътворила, си готова вече за празниците?
Прегръдки и хубави почивни дни!
С удоволствие! Изглеждат невероятно, даже ще се опитам да ги направя - рецептата ми се струва чудесна! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни са! Много искам да ги опитам :)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
СТРАХОТНИ БОНБОНИ! И с подсилен вкус на алкохол ..... мммм
ОтговорИзтриванеКакво повече му трябва на човек :))
очаквам с нетърпение да видя и следващите сладки!
Гуинет, страхтони трюфели! Обожавам ги и направо не мога да отделя очи от твоите!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са, но в тях никакъв шоколад ли няма?
ОтговорИзтриванеПочерпих се аз, ама сега ще трябва и да ги направя! Лесни изглеждат, ефектни са, красиви - точно за Коледа. Щом до 3 седмици са годни и за хапване, значи още по-добре за ранна направа:)
ОтговорИзтриванеБети, имат страхотен привкус, не са тежки и отзивите досега са все възторжени. Това ме накара да публикувам рецептата! Поздрави и голяма доза коледно вдъхновение!:))
ОтговорИзтриванеМъхче, сродна душа си ти!:)) Ако знаеш какъв списък съм направила, но не знам времето и нервите дали ще ми стигнат!
Федорка, моля, моля! Добре вървят с кафенце - особено следобедно!
Зиче, благодаря ти , мила, за похвалата. Още не съм готова - списъкът е дълъг....:))
ОтговорИзтриванеМария, рецептата е много лесна. Миналата година правих бонбони Рафаело на такава база с кондензирано мляко - много ми допадна и реших сега да пробвам с какао. Поздрави!
Пеп, досега лепих тапети и точно това си мислех-какво повече му трябва на човек от един алкохолен трюфел. Да знаеш, че са и полезни - действат като антидепресанти:))
Мариетка, много си мила! Много мотивиращо ми действат твоите думи. И рецепти:))
ОтговорИзтриванеТраяна, има какао, а шоколадът може да е отвън:))
Кокона, точно, права си - лесни, ефектни и коледни! Ако ги направиш, сподели впечатления, моля! Поздрави и хубава вечер!
Веднага си грабвам едно бонбонче - просто са неустоими! Прекрасни - записвам си ги за част от коледния списък за изненади :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеИстинско съкровище! Любим десерт са ми, а тези със сигурност ще опитам съвсем скоро да приготвя. :)
ОтговорИзтриванеИстинско блаженство за всички сетива!:)
ОтговорИзтриванеПрекрасни са, Гуинет!
Сърдечен поздрав!
Направих ги, и се поизложих :')
ОтговорИзтриванеНаправо ме е яд на мене, ама свърши вече, ще ги ядем каквито съм ги забъркала:)
Взимам си и аз едничко,не мога да не ги опитам,така кокетно са се накиприли за снимка!
ОтговорИзтриванеС пожелание за хубава вечер,Нелка!