Днешната рецепта отново е от типа бързо, лесно, вкусно. При дефицита на време този тип рецепти са особено полезни. Особено, ако и резултатът е впечатляващ! Единственото условие е да обичате кокос!
Необходими продукти за 6-8 парчета:
1 (397гр) кутия подсладено кондензирано мляко
100гр. (1ч.ч.) кокосови стърготини
1 1/2 ч.ч. гореща (но не вряла) вода
6 смлени бисквити (чаени, сметанови, с мед - на "Еверест" или "Победа") около 1/3 ч.ч.
3 яйца
1 ванилия
1/4 ч.л. индийско орехче
около 30 гр. меко масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Запечете на тиган половината от кокосовите стърготини.
Намажете с масло форма или тавичка с диаметър 20-23 см. Аз използвам керамична форма за пай. Посипете я с 3-4 с.л. от запечените кокосови стърготини.
Разбийте с миксер или с тел яйцата. Прибавете кондензираното мляко и при постоянно разбиване, за да не се пресекат яйцата, горещата вода, ванилията, индийското орехче и смлените бисквити. Накрая прибавете 1/2 ч.ч. кокосови стърготини. Внимателно изсипете сместа в тавичката и оставете около 5-6 минути. След това поръсете с останалия запечен кокос.
Сложете в предварително загрята на 180 градуса (с обдухване) фурна. (Ако ползвате керамична форма, сложете в студена фурна). Печете около 40-45 мин., после намалете температурата на 170 и печете още 10 мин. до готовност. Проверете с клечица - ако излиза чиста от пая, значи е изпечен.
Изведете и охладете леко. Може да го сервирате леко топъл или студен. Получава се сочно и вкусно печиво, което напомня на вкус крем карамел.
Добър апетит!
Източник
Необходими продукти за 6-8 парчета:
1 (397гр) кутия подсладено кондензирано мляко
100гр. (1ч.ч.) кокосови стърготини
1 1/2 ч.ч. гореща (но не вряла) вода
6 смлени бисквити (чаени, сметанови, с мед - на "Еверест" или "Победа") около 1/3 ч.ч.
3 яйца
1 ванилия
1/4 ч.л. индийско орехче
около 30 гр. меко масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Запечете на тиган половината от кокосовите стърготини.
Намажете с масло форма или тавичка с диаметър 20-23 см. Аз използвам керамична форма за пай. Посипете я с 3-4 с.л. от запечените кокосови стърготини.
Разбийте с миксер или с тел яйцата. Прибавете кондензираното мляко и при постоянно разбиване, за да не се пресекат яйцата, горещата вода, ванилията, индийското орехче и смлените бисквити. Накрая прибавете 1/2 ч.ч. кокосови стърготини. Внимателно изсипете сместа в тавичката и оставете около 5-6 минути. След това поръсете с останалия запечен кокос.
Сложете в предварително загрята на 180 градуса (с обдухване) фурна. (Ако ползвате керамична форма, сложете в студена фурна). Печете около 40-45 мин., после намалете температурата на 170 и печете още 10 мин. до готовност. Проверете с клечица - ако излиза чиста от пая, значи е изпечен.
Изведете и охладете леко. Може да го сервирате леко топъл или студен. Получава се сочно и вкусно печиво, което напомня на вкус крем карамел.
Добър апетит!
Източник
хареса ми рецептата!Ще го пробвам, благодаря!Много добро представяне:)!Поздрави!
ОтговорИзтриванеНе обичам кокос... Обожавам го! Тази рецепта ще я опитам непременно! Невероятно изглежда и съм сигурна, че ще е страшно вкусен!
ОтговорИзтриванеСупер сладкиш!
ИзтриванеПоздрави!
Нели, толкова е сочен.....
ОтговорИзтриванеЧудесен е!
Поздрави!
Обичам, обичам, как да не обичам!!!!
ОтговорИзтриванеНаправо почти сым готова да започна веднага с приготвянето му!!!
Много е апетитен!!!
Дени, страхотна рецепта, обичам много кокос и със сигурност ще направя сладкиша. :)
ОтговорИзтриванеМного добре изглежда и ще се пробва задължително :-) Честит празник и много приятна седмица ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеЧестит празник!Бъди много щастлива , обичана и усмихната!Прекрасен сладкиш!
ОтговорИзтриванеМили момичета, Соня, Зори, Живка, Дани, Мъхче, Еви, Инка, Траянка, благодаря ви, че отделяте време за моето местенце! Честит празник на всички! Бъдете здрави, нежни, силни, грижовни, обичащи и обичани! Прегръщам ви!
ОтговорИзтриванеАууу, Гуинет, прекрасен пай, възхитителен! Обожавам кокос и кондензирано мляко, представям си само каква страхотна комбинация са! Съвсем скоро ще го приготвя, няма да устоя дълго...
ОтговорИзтриванеЧестит празник! Бъди много здрава, щастлива и обичана!
Благодаря за чудесните пожелания, макар и на патерица:))
ИзтриванеМила Нели,честит празник!С най-сърдечни пожелания за много обич,щастие,усмивки и ведро настроение!
ОтговорИзтриванеСтрахотен и много сочен и ароматен сладкиш,много ми хареса!
Благодаря, Роси! Ще ти хареса!:))
ИзтриванеЧудесен пай ,записвам си рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че я сподели!
Бъди здрава,щастлива и много обичана!
Хубав празник!
Колко хубави думи! Щастлив женски месец и на теб!
ИзтриванеВеликолепно предложение -
ОтговорИзтриванекато избор, аромати, снимки и представяне!
Поздравления и честит празник!
Бъди обичана и ценена, радостна и много щастлива!
Хубава и усмихната вечер, Диана
Дианка, благодаря за топлото пожелание! Хубави мартенски дни!
ИзтриванеЧестит 8 март! Желая ти един незабравимо хубав празник и.... много празнично настроение! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеИ аз те прегръщам!
ИзтриванеИзползвам последните минути на деня, за да ти честитя празника, мила Гуинет! Блогът ти е прекрасен и с удоволствие ще го следя!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Хубаво е, че дори в последните минути на празника , има кой да ти го честити! Благодаря сърдечно!
ИзтриванеВлязох и се ококорих :)) Много красиво и много вкусно, Гуинет!
ОтговорИзтриванеС пожелание за усмихнат ден :)
Прекрасна си!
Благодаря на ококорената Федорка:))! Пожелавам страхотна седмица!
ИзтриванеТази рецепта идва по поръчка, точно търсех рецепта за кондензирано мляко и кокосови стърготини, които имам в наличност :))) .
ОтговорИзтриванеИзглежда превъзходно!
Радвам се, че мога да съм полезна!
ИзтриванеОпределено отговарям на условието - ОБИЧАМ кокос :) За ужас на половинката вкъщи има около 3 килограма! Непременно ще опитам този пай :) Сърдечни поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеПри тези количества е просто задължително да го направиш:)) Поздрави!
ИзтриванеОбичам кокос и още как!:) С удоволствие ще се почерпя :Р
ОтговорИзтриванеНадписа върху виличката ме кефи, и не само той, а всички снимки :)