Много лесна и много вкусна. Така бих представила днешната рецепта. Соленките, които ще направите, ще бъдат ароматни и мекички дори на следващия ден, ако оцелеят. Подходяща за приготвяне в някой петъчен следобед или съботна утрин, за да има нещо за гризкане през почивните дни и следобеди.
Необходими продукти:
250 гр. извара
250 гр. брашно
180 гр.масло
1 голямо яйце
1ч.л. сол
ким, мак, сусам, ленено семе за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъка от белтъка. Разбъркваме добре изварата с жълтъка и посоляваме. Намачкваме пресятото брашно с мазнината до получаване на трохи. Събираме двете смеси и омесваме меко тесто, което разделяме на 4 топки. Всяка топка оформяме на руло, което нарязваме на 8 еднакви парчета. От всяко парченце оформяме фитилче, което поставяме върху пекарска хартия под формата на подкова. Може да ги оформите и като кифлички като тези в предната част на снимката и вътре да поставите пълнеж по избор - аз сложих нярязани подсушени маслинки. От това количество ще приготвите две тави със соленки. Въпреки че не се надуват много, оставете достатъчно разстояние между тях при печене.
Разбийте белтъка и с помощта на четчица намажете обилно всяка соленка. Поръсете със семена по избор и изпечете в предарително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин.
Извадете и охладете върху решетка.
Добър апетит!
Рецептата е руска, предоставена от Лабрекс!
Благодаря и от сърце, че споделя толкова сполучливи рецепти с нас.
Необходими продукти:
250 гр. извара
250 гр. брашно
180 гр.масло
1 голямо яйце
1ч.л. сол
ким, мак, сусам, ленено семе за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъка от белтъка. Разбъркваме добре изварата с жълтъка и посоляваме. Намачкваме пресятото брашно с мазнината до получаване на трохи. Събираме двете смеси и омесваме меко тесто, което разделяме на 4 топки. Всяка топка оформяме на руло, което нарязваме на 8 еднакви парчета. От всяко парченце оформяме фитилче, което поставяме върху пекарска хартия под формата на подкова. Може да ги оформите и като кифлички като тези в предната част на снимката и вътре да поставите пълнеж по избор - аз сложих нярязани подсушени маслинки. От това количество ще приготвите две тави със соленки. Въпреки че не се надуват много, оставете достатъчно разстояние между тях при печене.
Разбийте белтъка и с помощта на четчица намажете обилно всяка соленка. Поръсете със семена по избор и изпечете в предарително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин.
Извадете и охладете върху решетка.
Добър апетит!
Рецептата е руска, предоставена от Лабрекс!
Благодаря и от сърце, че споделя толкова сполучливи рецепти с нас.
Изглеждат много по-добре от купешките, друго си е домашната храна - пък макар и само за гризкане.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Така е, Гери! Привилегия стана вече домашно приготвената храна. Поздрави!
ИзтриванеМного апетитни, Нели! Ще ги пробвам още тези дни :)
ОтговорИзтриванеПепи, дано ти харесат. Ще чакам да споделиш! Хубава вечер!
ИзтриванеО, Нели, толкова вкусно изглеждат. И толкова майсторски си ги направила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за похвалата, Бети!
ИзтриванеНелка, прекрасни са!
ОтговорИзтриванеЩе ги опитам със зехтин, или с масло!
За мен маргаринът е вреден :(
Има много ниска енергия на излъчване :(
http://patechka-bg.com/?p=1101
Прегръдка!
Дани, аз препоръчвам с масло или зехтин. Споменах маргарина в рецептата, защото така е в оригинала, но аз също не съм му фен! Поздрави и хубава вечер на теб!
ИзтриванеНевероятни!
ОтговорИзтриванеБяха, тази седмица искат пак да им направя!:)) Благодаря, Траянка!
ИзтриванеРецептата наистина е с маргарин. Но има разлика от маргарина преди години и сега. Не се получават добре, стават твърди. Затова масло или хубава мас. Със зехтин не съм пробвала.
ОтговорИзтриванеНели, прекрасни са! Апетитно си ги поднесла! Изкушават да си вземе човек!
Прегръдки!
Благодаря, Тили, за милите думи! За маргарина- то е ясно! Хубава вечер!
ИзтриванеНели, изкушаващи са, прекрасно е да се гризне от подобно подносче, независимо от разновидността - сигурна съм, е всичките са били перфектни! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеИ, чак перфекти едва ли, но бяха вкусни и изчезнаха за нула време:)) Хубава вечер, Иглика!
ИзтриванеМного изкушаващи соленки, Нели! Колко пъти вече да ги погледна все ми се иска да си взема! Но и аз не би ползвала маргарин. Винаги го замествам с масло, а ако нямам в момента изчаквам да купя, но маргарин - не!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и прекрасна нова седмица, мила!
Въобще не съм му фен. Мирише ми на лошо, а и като знам, че не е полезен, това напълно го изключва от нашето меню. Благодаря ти, Ирмичка! Спорна седмица на теб!
ИзтриванеАми много са симпатични. Толкова ми харесаха, че се чудя дали да не ги правя още тези дни??
ОтговорИзтриванеСамо маргарина ще пропусна!С масло ще са;)
Хубава седмица!
Сладурчета са, нали, Мъхче!:)) С масло най-добре! Поздрав най-сърдечен!
ИзтриванеСтрахотни са -
ОтговорИзтриванеизглеждат нежни, много фини и апетитни...
Хубава, успешна и усмихната нова седмица, Диана
Колко хубави думи си намерила за тях, Дианка! Благодаря ти! Много слънчево настроение през февруари ти пожелавам!:))
ИзтриванеМного нежни, крехки и красиви соленки! Чудни!
ОтговорИзтриванеМерси, Кенди! Наистина са красиви тези госпожици:))!
ИзтриванеНа Лабрекс рецептите са невероятни Нели ,а ти си се справила страхотно.Много нежни и апетитни!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
Така е, Зичка, никога не са ме разочаровали! Голяма прегръдка и за теб!
ИзтриванеАх как искам утре на работа някой да ми донесе такова подносче със соленки! Страшно много ми харесаха!
ОтговорИзтриванеО, чудесна изненада - и аз не бих отказала такава!:))Хубав ден и ......късмет :))
ИзтриванеСоленките,че ще са уникално вкусни нямам никакво съмнение,отдавна го харесвам това изварено тесто,обаче снимките-ах,снимките,още в отчетната оплакнах око и сега отново не си спестих това удоволствие!
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден,Нели!
Познаваш ги ти тези работи, още щом ги видиш.:)) Благодаря за похвалата , Роси, стараем се:)) Хубав и спорен ден!
ИзтриванеПрекрасни, не, съвършени по форма, а сигурно и на вкус са прекрасни! Изкуши ме да ги опитам. Поздрави, Нели! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Еви! Надявам се да ти харесат! Поздрави!
ИзтриванеHi, Kathy! I`m glad to see you here. Thanks!
ОтговорИзтриванеПравих ги преди година и повторих, пак трябва :) Поздрави, Нелка!
ОтговорИзтриване