Случвало ли ви се е да вкусите от нещо и толкова да ви хареса, че да не можете да се спрете докато не изядете всичко. И да си отрежете после още едно парче. И така в този ред.... Да, много е лошо, знам. Нездравословно, признак на лакомия и изветряло възпитание. Срам! Особено, ако предварително сте наясно с броя на погълнатите калории! Ей с такъв един обект искам да ви запозная днес. Така де, да не съм сама в прегрешенията!
Мислех да пусна публикацията утре, за да имам възможност да направя прилични снимки на дневна светлина, но обектът просто изчезваше със скоростта на светлината, така че реших да рискувам с качеството на снимките.
За шоколадовия слой:
3/4 ч.чаша меко масло на стайна температура
1 ч.чаша захар
2 яйца
1/2 ч.чаша брашно1 ч.л. ванилия
1/2 ч.лъжица канела
1/4 ч.лъжица сол
1/3 ч.лъжица бакпулвер
1/2 ч.чаша какао
За тиквената смес:
1/2 ч.ч. кафява захар
170гр. обикновено крема сирене
2 препълнени с.л. брашно,
2/3 ч.чаша сварена пюрирана тиква
1 ч.л. ванилия
1/4 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Пресяваме и смесваме сухите съставки за шоколадовия слой - брашното, канелата, солта, бакпулвера, какаото. В друг съд разбиваме маслото, захарта, яйцата едно по едно и накрая ванилията . Прибавяме сухите съставки и разбъркваме добре до хомогенна смес, от която отделяме 3-4 с.л., които ще използваме за мраморния ефект.
С миксер или най-добре в кухненски робот разбиваме на крем съставките за тиквената смес.
Намасляваме и посипваме с брашно тортена форма с диаметър 23см. и изсипваме в нея готовата шоколадова смес. Върху нея изсипваме оранжевата смес и с помощта на лъжица изсипваме на няколко места остатъка от шоколадовата смес, която сме отделили предварително. С клечка за зъби разбъркваме до постигане на мраморна шарка и печем в предвалително заграта на 180 градуса фурна около 35минути.
Изваждаме сладкиша, охлаждаме 5 минути и внимателно отваряме формата и го прехвърляме в тортена чиния. Нарязваме на порции, когато е изстинал напълно.
Наслаждавайте се и се отдайте безсъвестно на прегрешението!
Благодаря за тази чудесна рецепта на Петрина! Посетете страхотния и блог - всичките и рецепти са невероятни!