Всяко домакиня и всяко семейство си има любими и предпочитани рецепти. И при нас е така. Вече доста време приготвям различни по вид и вкус ястия, но си имам своите фаворити. Днешната рецепта, която споделям с вас, е един от моите фаворити, когато става дума за мъфини.
На нея попаднах преди години в готварския форум на бг.мама.
Благодаря на кафе със сметана за нея!
Тези малки кексчета съм приготвяла десетки пъти, импровизирала съм с добавка на различни продукти и резултатът винаги е бил страхотен - пухкави, ароматни, опияняващи, особено сутрин с чаша кафе.
Горещо ви ги препоръчвам!
Може да се поглезите с тях във въглехидратния ден на 90-дневната диета!
А може и да не се:))
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио, аз слагам по-малко, защото и сметаната е маслена
200гр заквасена сметана
1 пакетче бакпулвер
1 2/3 ч.ч. брашно
1 ванилия-течна, аз слагам сметанова ванилия
50-60 гр стафиди (може да направите микс от сушени плодове - кайсии, червени боровинки, портокалови корички)
може да добавите различни ядки - бадеми, орехи, счукани лешници
Друга идея е да ги напълните със сладко или конфитюр
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на крем, прибавяме олиото, заквасената сметана, ванилията и постепено пресятото с бакпулвера брашно. Разбиваме до хомогенна гъста смес. Накрая добавяме стафидите и (или) ядките. С помощта на супена лъжица изсипваме в капсулки или форми за мъфини на 2/3 от вместимостта им.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса с обдухване.
Поднесете с чаша ароматно кафе.
Наслаждавайте се!
На нея попаднах преди години в готварския форум на бг.мама.
Благодаря на кафе със сметана за нея!
Тези малки кексчета съм приготвяла десетки пъти, импровизирала съм с добавка на различни продукти и резултатът винаги е бил страхотен - пухкави, ароматни, опияняващи, особено сутрин с чаша кафе.
Горещо ви ги препоръчвам!
Може да се поглезите с тях във въглехидратния ден на 90-дневната диета!
А може и да не се:))
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио, аз слагам по-малко, защото и сметаната е маслена
200гр заквасена сметана
1 пакетче бакпулвер
1 2/3 ч.ч. брашно
1 ванилия-течна, аз слагам сметанова ванилия
50-60 гр стафиди (може да направите микс от сушени плодове - кайсии, червени боровинки, портокалови корички)
може да добавите различни ядки - бадеми, орехи, счукани лешници
Друга идея е да ги напълните със сладко или конфитюр
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта на крем, прибавяме олиото, заквасената сметана, ванилията и постепено пресятото с бакпулвера брашно. Разбиваме до хомогенна гъста смес. Накрая добавяме стафидите и (или) ядките. С помощта на супена лъжица изсипваме в капсулки или форми за мъфини на 2/3 от вместимостта им.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса с обдухване.
Поднесете с чаша ароматно кафе.
Наслаждавайте се!
They have risen so well.And love the inside;))
ОтговорИзтриванеГуинет,
ОтговорИзтриванеразкошни са :)
И съвсем навреме съм заредила кафе машината :)
Предпочитам със сладко!
Прегръдки и усмихната неделя!
Страхотни са!
ОтговорИзтриванеГуинет,изглеждат невероятно вкусни!
ОтговорИзтриванеЩе ги пробвам след...не ми се мисли колко време:)))
Ти хапваш ли си от тях?
Снимките са страхотни:)))
Прегръдки и успешна нова седмица!
Аз искам от тези със сладкото. МНого са примамливи!
ОтговорИзтриванеГуинет малееее, колко са пухкави и красиви!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавото предложение.
Прекрасна вечер!
Гуинет, и аз пробвах мъфини със заквасена сметана, получиха се супер. Твоите са много красиви и апетитни!
ОтговорИзтриванеГуинет, страхотно изглеждащи мъфини и много вкусни!И както винаги невероятни снимки!
ОтговорИзтриванеХубава и усмихната нова седмица!
Наистина са много пухкави!Тъкмо сме на тази диета, ще ги направя:)
ОтговорИзтриванеТраяна
Ох, Гуинет :) точно си преглъщам следобедното капучино "на сухо", тоест - на без сладко, че не бива - и твоите прелъстителни мъфинки ми идват съвсем на място!! Изглеждат фантастично - особено тези, дето ми намигат със сладкото от посредата!!!
ОтговорИзтриванеПрекрасна нова седмица от мен :)
Ех, Гуинет,
ОтговорИзтриванедобре че бях достатъчно заета цял ден , та не съм успяла да надникна да ги видя и да ги преживявам:)
Прекрасни са!
Снимките са просто много добри!
Гуинет имам награда за теб при мен.
ОтговорИзтриванеМили , мили, момичета, благодаря ви за подкрепата и хубавите думи. Доставяте ми толкова хубави емоции и ме карате да се усмихвам всеки път, когато ви видя. Толкова ми е скъпо това усещане! Благодаря ви от сърце, Dzoli, Dani, Анонимен, Кате, Деси, Зичка, Марианка, Бети,Траяна, Мина, Мъхче!
ОтговорИзтриванеВие предавате смисъл и значение на това място! Прегръщам ви!
Правих ги и аз преди дооооста време,наистина са много вкусни!
ОтговорИзтриванеА при теб направо жънат успех в толкова много варианти и все апетитни,пухкави,с шапчици!
Поздрави,мила Нели!
Благодаря ти, Роси!Винаги ме усмихва твоята поява!Хубав да ти е денят!
ОтговорИзтриванеВеликолепни са!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
Леви, сърдечна и мила както винаги! Радвам се, че се завърна! Хубав ден ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеВ БЛОГА МИ http://zi4e57.blogspot.com/
ОтговорИзтриванеИМА НАГРАДА ЗА ТЕБ ,ОТ СЪРЦЕ!
ПОЗДРАВИ!
ЗИЧЕ, благодаря ти от сърце! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеГУИНЕТ НАМИНИ ПРИ МЕН ОТНОВО ИМАМ ИЗНЕНАДКА !:))))
ОтговорИзтриванеЗдравейте , много благодаря за невероятно вкусната рецепта .Вече за трети път ги правя и вкъщи се омитат моменталано.За да има разнообразие правя половината белички със сладко а в другача част от сместа слагам какаото и боровинките, така с едно печене има два вида :). Имам само един въпрос - нещо не ми се получават кексчетата със сладко, то винаги пада на дъното на мъфина след опичане.Да кажа само че при правенето им сипвам от сместа на половина във формичката, после лъжичка от сладкото и допълвам мъфина до 2/3- ти :).Къде бъркам ? Много бих искала да ги направя като твоите - сладкото да си стои по средата .
ОтговорИзтриванеЗдравей, анонимен:)) Радвам се, че тази рецепта е станала любима и във вашия дом. А относно сладкото - никъде не бъркате. Моите деца ги пълнят със сладко, когато вече са изпечени - издълбават ги по средата и слагат по лъжичка от любимото си сладко. Такива са и тези мъфини на снимката. Не ги пека с пълнеж. Това е и начинът сладкото да застане перфектно по средата:))Поздрави и весели празници! И за да е сладко!
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ОтговорИзтриванеМного, много мило ми стана, че ме споменавате в рецептата ☺️♥️
Чак сега след толкова години. разбирам...
Аз съм Кафе със сметана ☺️
Да ви е сладко! ♥️
Аз пък се радвам, че в моя блог преживявате тази хубава емоция. Радвам се на възможността да се запознаем , макар и виртуално. Рецептата Ви е много сполучлива и любима. Правила съм много вариации на нейна основа. Благодаря Ви! Бъдете здрава и до нови срещи :)!
Изтриване