След дългото ми лятно отсъствие от блога - знаете как е - море,
един страхотен джулай морнинг,
плажна романтика,
(ще ми се да вярвам, че са следи от нашата романтична младеж, а не от почиващи влюбени скандинавски пенсионери, макар че и това е хубаво),
служебни пътувания и проточил се в безкрайност ремонт(без снимка) се завръщам в блогърските редици отпочинала и кулинарно вдъхновена. И минавам направо към рецептата - изключително семпла и вкусна.
Панирани домати в сухо картофено пюре
Продуктите са според броя на участниците на масата:
При нас за трима използвах
3 месести (най-добре домашни) домата
1 ч.л. сух босилек
около 100 гр. по-твърдо сирене, нарязано на парчета с дебелина около 0.5 см
3 яйца, разбити много добре
брашно за паниране
250-300 гр. сухо картофено пюре на люспи
олио за пържене
С помощта на малко ножче почистваме измитите домати от твърдата част към дръжката и нарязваме на шайби с дебелина около 3 до 5 мм. Подсушаваме ги много добре с домакинска хартия и ги овалваме в брашно. Върху една шайбичка домат поставяме парче сирене и захлупваме с другата шайба като сандвич. Потапяме в яйцето, в което сме добавили сухия босилек, в брашно и после пак в яйце. Може да си спестите повторната процедура, но аз реших да се застраховам от пръскане. Накрая овалваме в сухото картофено пюре и изпържваме в добре сгорещено олио. Изваждаме и оцеждаме върху хартия. Вкусни са както топли, така и студени. Задължително поднасяме с изстудено узо или ракия! Наздраве!
един страхотен джулай морнинг,
служебни пътувания и проточил се в безкрайност ремонт(без снимка) се завръщам в блогърските редици отпочинала и кулинарно вдъхновена. И минавам направо към рецептата - изключително семпла и вкусна.
Панирани домати в сухо картофено пюре
Продуктите са според броя на участниците на масата:
При нас за трима използвах
3 месести (най-добре домашни) домата
1 ч.л. сух босилек
около 100 гр. по-твърдо сирене, нарязано на парчета с дебелина около 0.5 см
3 яйца, разбити много добре
брашно за паниране
250-300 гр. сухо картофено пюре на люспи
олио за пържене
С помощта на малко ножче почистваме измитите домати от твърдата част към дръжката и нарязваме на шайби с дебелина около 3 до 5 мм. Подсушаваме ги много добре с домакинска хартия и ги овалваме в брашно. Върху една шайбичка домат поставяме парче сирене и захлупваме с другата шайба като сандвич. Потапяме в яйцето, в което сме добавили сухия босилек, в брашно и после пак в яйце. Може да си спестите повторната процедура, но аз реших да се застраховам от пръскане. Накрая овалваме в сухото картофено пюре и изпържваме в добре сгорещено олио. Изваждаме и оцеждаме върху хартия. Вкусни са както топли, така и студени. Задължително поднасяме с изстудено узо или ракия! Наздраве!
Добре завърнала се, Гуинет! Определено не си бездействала през това време.:-))) Прекрасни са снимките от Джулая. А рецептата, може да е семпла, но ми харесва, креативна е и със сигурност много, много вкусна!:-)
ОтговорИзтриванеС пожеляния за хубава нова работна и кулинарна седмица!
Оооо,Гуинет!Съвсем ни забрави ти!
ОтговорИзтриванеДобре дошла!Радвам се,че си отново сред нас!
Бучвам си едно търкалце,че много вкусни ми изглеждат!Скромно съм само с едничко,да има и за другите,които със сигурност ще се отбият да те поздравят!
Спокойни и безгрижни да са ти останалите летни дни!И хубава седмица!
Добре си си дошла, Гуинет! Прекрасни морски снимки, загатват как сте си изкарали!
ОтговорИзтриванеРецпетата ти е колкото семпла, толкова и вкусна, поздравления!
Очаквам поредица от подобни вкусотии!
Moni, Еликсирче, Мариетка, благодаря сърдечно за милото посрещане и добрите думи! Рецептата наистина е вкусна - с познати и достъпни продукти.
ОтговорИзтриванеХубава и успешна нова седмица на тези от вас, които все още са на работа, а на тези, които почиват - хармонична, пълноценна и безгрижна почивка!
Доскоро:)
Знаех си, че Еликсирчето ще оставе едно търкалце и за мен :))
ОтговорИзтриванеДобре си се завърнала в уютното си метсенце, Гуинет!
Очаквам с интерес новите ти предложения, които убедена съм ще завалят след почивката :))
Поздрави и хубава нова седмица!
пеп-4о, всеки твой коментар ме усмихва и ми повдига настроението. Благодаря ти за съпричастността към моите кулинарни напъни:)Толкова е приятно да се завърнеш в родната блогърска къща и да те посрещнат приятели!
ОтговорИзтриванеПоздрави и на теб и щастлива седмица!
Тези домати изглежда много, много вкусно! Никога не съм панирала, но за всички си има първи път :)
ОтговорИзтриванеГуинет, радвам се, че се завърна!
ОтговорИзтриванеРецептата е чудесна!
Сърдечни поздрави и прекрасна вечер!
Ирина, този тип рецепти обикновено се раждат, когато домашните любимци са поразглезени и искаш да им покажеш старите "манджи" в нови дрехи, ей така, за разнообразие:) Прясното доматче със сирене си е класика - свежо и здравословно, но и така вкусът си го бива!:)
ОтговорИзтриванеЛеви, а аз се радвам на твоето мило и сърдечно посрещане! Радвам се, че не си ме забравила! Благодаря ти за хубавите думи! Поздрави и усмихната седмица!
ОтговорИзтриванеПривет, Гуинет :) welcome back!!! Рецептата ти е невероятна - много вкусно изглежда :) и снимките са прекрасни!
ОтговорИзтриванеАх,че красиви снимки-личи си добре миналата ваканция.А за доматките-нямам думи,много апетитно изглеждат...Приятен ден!
ОтговорИзтриванеМина, привет! Както винаги думите ти са много позитивни, зареждащи и мили! Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеЖивка, добре дошла в моето местенце! Благодаря много!
ОтговорИзтриванеГуинет, привет пак и отново.:-)))
ОтговорИзтриванеКогато имаш възможност, заповядай, намини през блогчето ми, там те очаква изненада.:-)
Хубава петъчна вечер и прекрасен уикенд!
Чудесни снимки!Тази с розата е малко тъжна,може би защото е дошъл края на прекрасната ти почивка?Рецептата много ми хареса!Поздрави:)
ОтговорИзтриванеКАТЕРИНА, благодаря много за хубавите думи. А снимката с розата приемам като романтична - красива гледка беше:)Усмихнати почивни дни!
ОтговорИзтриване