вторник, 12 април 2011 г.

Рулца от грилован патладжан с млечен пастет

Знам, че имам вече подобна рецепта в блога, но това, което ще ви предложа днес, също е вкусно. Освен това, днес съм ви приготвила бонус, 2 в 1 както се казва, защото ще ви предложа и рецепта за остатъка от плънката. И така:


Необходими продукти:

3 патладжана, 3 изпечени червени чушки - подсушени
150мл. зехтин
сух риган
1 скилидка чесън
сол, черен пипер
Нарязваме измития патладжан надлъжно на филии, дебели около 1 см. Поставяме филиите в подсолена вода за около 30 мин., за да пуснат горчивия си сок и, за да не потъмнеят. От останалите съставки приготвяме смес за намазване на патладжаните. Подсушаваме патладжаните след изваждането им от водата и ги намазваме с четчица със сместа от едната страна. Изпичаме върху сух грил-тиган и, преди да ги обърнем, ги намазваме и от другата. Поставяме в съд под капак и приготвяме плънката.


За плънката:


1 пак. сирене Крема - 125 гр.
100 гр. заквасена сметана
1 к.л. песто от босилек
сол
1 скилидка чесън - пресован
няколко стръка пресен магданоз - ситно нарязан


Смесваме добре всички съставки и с получената млечна паста намазваме изстиналите филии от патладжан. От горе поставяме тънка и дълга лента от подсушена печена чушка и навиваме внимателно на рулце. Готовите пакетчета можем да привържем с леко бланширани листа от пресен лук. Поднасяме охладени.


Понеже аз направих повечко паста, от остатъка приготвих едно млечно предястие с добавка на  3-4 нарязани на дребно печени чушки, 50-70 гр. краве сирене, 2-3 стръка нарязан на дребно пресен лук. Получи се доста вкусно. Който е свикнал с вечерния си аперитив, мисля, че ще го оцени подобаващо!



Надявам се тези предложения да се харесат и във вашите домове!

Пригответе тази рецепта през лятото в белтъчния ден на 90-дневната диета - ще ви бъде вкусно!

10 коментара:

  1. изглеждат страшно апетитно. Разпечатих си рецептата и ще ги изпрабвам

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Маги! Ще се радвам, ако ви допаднат!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Рулцата изглеждат великолепно!Салатката имам представа как е на вкус-страхотна!
    Поздрави,Гуинет!

    ОтговорИзтриване
  4. Еликсир, както винаги си много любезна! Благодаря ти! Между другото твоята млечна салатка с печени чушки ме вдъхнови!:)

    ОтговорИзтриване
  5. Вече ги изпробвахме тези рулца у нас - невероятни са. А за мезе са направо супер.

    ОтговорИзтриване
  6. Маги, благодаря за доверието! Радвам се, че са се харесли и във вашия дом:)! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Грам се съкращава само г, както не съкращаваме килограм кгр., а само кг!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Драга, Галя. Благодаря ви за Вашата загриженост за правилната граматика на този блог. Забележката ви е основателна. Аз също смятам, че трябва за се пише правилно и да се спазват нормите на езика. Мисля, че списвам това място твърде грамотно, без груби граматически грешки. Блогът ми е кулинарен и в него засега има 128 рецепти. Хората , които идват тук, идват заради рецептите. Запитах се какъв е бил поводът да посетите моето кулинарно пространство. Бих приела негативно мнение за рецепта и технология за приготвяне. Вашата поява обаче е от типа на това да отидеш на гости в нечий дом и от вратата да започнеш да поучаваш домакините как трябва да разположат мебелите си и колко правила на дизайна са нарушили. Това вече е липса на възпитание.
      Направих си труда и отделих от времето си да разгледам Вашия блог. Идеите, които сте показали, са интересни, но още първата публикация , на която попаднах – „Малки картинки за Коледа и Нова година“, силно ме озадачи.
      Тя съдържа точно 4 изречения, в които сте допуснали 4 граматически грешки, някои от които груби. Понеже си позволихте да ми дадете съвет, ще си позволя да ви подскажа къде имате пропуски. В първото изречение сте допуснала пунктуационна грешка – потърсете я. Второто изречение показва, че не сте научили добре урока си за употребата на буквата Й в единствено и множествено число - пише се накоЙ рафт, а не както вие сте написали накоИ рафт. Бих приела, че тази грешка е от разсеяност, но последното изречение разсея съмненията ми за това. В него открих неправилно членуване(ефектЪТ е подлог) , неправилна употреба отново на буквата Й(пише се ефектът, който, а не ефекта, които) и неправилно съгласуване по число(правилно е да се каже „ ефектите, които търсех, са изчистеност и ненатрапчивост“, а не както вие сте написали „ефектА, коИто търсех, е изчистеност и ненатрапчивост“. Това са изключително груби езикови грешки.
      Не е ли редно да извадим гредите от собствените си очи, преди да се взираме в треските в чуждите?!
      P. S. Не ми се искаше да вдигам трафика на блога Ви, но очевидно ще го направя. Не ми благодарете за това.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...