Днес ще ви предложа едни маслени бисквитки, които някои от вас харесаха визуално, а други дори опитаха. Те са много лесни за приготвяне, интересни са като външен вид и мисля, че ще се харесат както на вас, така и на вашите деца.
Необходими продукти:
175гр. краве масло
90гр. пудра захар
1ч.л. ванилов екстрат
230гр. брашно
2 с.л. течен шоколад или разтопен млечен или черен шоколад в същото количество
1 с.л. какао
Препоръчвам ви да приготвите тестото в кухненски робот, ако разполагате с такъв, защото с масленото тесто трябва да се работи бързо, иначе става много меко, лепкаво и по-трудно за работа.
Маслото и захарта се разбиват до хомогенна смес. Прибавят се ванилията и брашното и се замесва тесто, което се разделя на две части. В едната част прибавяме какаото и течния шоколад. Тестото трябва да се меси бързо и да се охлажда, ако стане прекалено топло и лепкаво.
На кухненския плот (аз използвам силиконова подложка) се поръсва малко царевично нишесте или брашно и се разточват два правоъгълника с размери 15/20см. Поставят се един върху друг и се завиват на стегнато руло, което завиваме в алуминиево фолио и оставяме в хладилника за половин час. Изваждаме рулото, развиваме внимателно и го нарязваме на кръгчета с дебелина 5мм. Ако се наложи може да оформите бисквитките с ръце за по-правилна форма. Подредете ги върху хартия за печене на рязстояние една от друга(защото при печене леко се разливат) и изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10-12 мин. Извадете ги от фурната (все още ще са меки) и ги охладете в тавата за около 5-6 минути. След това внимателно ги прехвърлете с помощта на лопатка върху решетка до напълно охлаждане.
От това количество излизат около 30 бисквити.
Чудесна са с чаша кафе - топят се в устата!
Моята забележка: Ако желаете спиралките да са по-изразени, направете шоколадовото тесто малко повече и направете правоъгълникът от него по-широк от белия.
Източник
Необходими продукти:
175гр. краве масло
90гр. пудра захар
1ч.л. ванилов екстрат
230гр. брашно
2 с.л. течен шоколад или разтопен млечен или черен шоколад в същото количество
1 с.л. какао
Препоръчвам ви да приготвите тестото в кухненски робот, ако разполагате с такъв, защото с масленото тесто трябва да се работи бързо, иначе става много меко, лепкаво и по-трудно за работа.
Маслото и захарта се разбиват до хомогенна смес. Прибавят се ванилията и брашното и се замесва тесто, което се разделя на две части. В едната част прибавяме какаото и течния шоколад. Тестото трябва да се меси бързо и да се охлажда, ако стане прекалено топло и лепкаво.
На кухненския плот (аз използвам силиконова подложка) се поръсва малко царевично нишесте или брашно и се разточват два правоъгълника с размери 15/20см. Поставят се един върху друг и се завиват на стегнато руло, което завиваме в алуминиево фолио и оставяме в хладилника за половин час. Изваждаме рулото, развиваме внимателно и го нарязваме на кръгчета с дебелина 5мм. Ако се наложи може да оформите бисквитките с ръце за по-правилна форма. Подредете ги върху хартия за печене на рязстояние една от друга(защото при печене леко се разливат) и изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10-12 мин. Извадете ги от фурната (все още ще са меки) и ги охладете в тавата за около 5-6 минути. След това внимателно ги прехвърлете с помощта на лопатка върху решетка до напълно охлаждане.
От това количество излизат около 30 бисквити.
Чудесна са с чаша кафе - топят се в устата!
Моята забележка: Ако желаете спиралките да са по-изразени, направете шоколадовото тесто малко повече и направете правоъгълникът от него по-широк от белия.
Източник
Точно за такива спиралки мрънкаше синът ми и точно по тази рецепта ще ги направя, Гуинет! И на мен отдавна ми се хапва ванилово-шоколадова бисквитка, сънувам ги вече :)
ОтговорИзтриванеНадявам се да ви харесат, Мария!
ИзтриванеНели, благодаря ти за рецептата! Бисквитите бяха невероятни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянка!:))
ИзтриванеEstupenda receta me gusta,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеНа такива спиралки отдавна съм хвърлила око в Златната книга,а ето ги и в твое великолепно изпълнение и представяне,Нели!Съжалявам,че не можах да ги вкуся в твоята компания и не само...
ОтговорИзтриванеПожелавам хубав ден!
Роси, благодаря. Дано да имаме възможност в бъдеще! Хубав ден и на теб!
ИзтриванеТолкова са примамливи и красиви ,че си грабвам подносчето и това е!:))))
ОтговорИзтриванеМного са апетитни Нелка!
Прегръщам те силно!
С удоволствие бих те почерпила на кафе с тях, Зичка!:))
ИзтриванеИ аз още не съм изпробвала тези бисквити, Нели! Твоите са страхотни, с много контрастни цветове, явно и много шоколадови! Ммм, черпя се веднага едничка, защото усещам колко са вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава, нова седмица!
Да, Ирма, наблюдателна си - тези са правени с черен шоколад. Поздрави и хубави есенни дни!
ИзтриванеМного красиви бисквити! :) Сърдечни поздрави! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Дани! Поздрави!
ИзтриванеЧудесни, топящи се в устата бисквитки и много интересни и красиви на визия!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ммммм тези спиралки ги опитах. Перфектни бяха!!! Чудех се какво какао си ползвала та бяха толкова ароматни, а то било шоколад. Благодаря ти, че ги сподели с нас!
ОтговорИзтриванеПоздрави!