Домашната бисквита днес е лукс заради дефицита на свободно време. Но аз обичам луксозните неща :) Намерете малко време и ги направете - няма да ви разочароват, защото се приготвят бързо и с малко продукти.
Начин на приготвяне:
Брашното и маслото се размачкват с пръсти докато се получат маслени трохи. Прибавят се захарта и бирата, в която е разтворена ванилията. Омесва се меко маслено тесто, което се прибира във фризера за 20 мин. в найлонов плик или свежо фолио (или в хладилник за 1 час).
Охладеното тесто се разделя на 24 части.
Работете с 3-4 части, останалите дръжте в хладилника.
От всяка част се прави топче, а всяко топче се разточва на фитил с дължина около 10см. Фитилът се оформя на кръгче (кравайче), овалва се в захар от едната страна и се поставя върху хартия за печене. В една стандартна тава се събира точно една доза от 24 броя.
Бисквитите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути до златисто.
Моите забележки: У дома най-бързо свършват бисквитките оваляни с мусковадо. Тъмната захар им придава карамелен вкус и самите бисквитки са по-меки и уханни. Ако сте любители на по-хрупкавите бисквитки, тогава ги оваляйте в кафява захар. Най-хрупкави стават бисквитите оваляни в бяла захар. Бирата не се усеща, но дава своя принос към целия аромат!
Поднесете ги с чай или кафе! Добър апетит!
Източник
Необходими продукти за 24 броя:
125г меко краве масло
2-3 с.л. захар
250г брашно
60мл. светла бира
1 ванилия
кафява захар или мусковадо за овалване
Начин на приготвяне:
Брашното и маслото се размачкват с пръсти докато се получат маслени трохи. Прибавят се захарта и бирата, в която е разтворена ванилията. Омесва се меко маслено тесто, което се прибира във фризера за 20 мин. в найлонов плик или свежо фолио (или в хладилник за 1 час).
Охладеното тесто се разделя на 24 части.
Работете с 3-4 части, останалите дръжте в хладилника.
От всяка част се прави топче, а всяко топче се разточва на фитил с дължина около 10см. Фитилът се оформя на кръгче (кравайче), овалва се в захар от едната страна и се поставя върху хартия за печене. В една стандартна тава се събира точно една доза от 24 броя.
Бисквитите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути до златисто.
Моите забележки: У дома най-бързо свършват бисквитките оваляни с мусковадо. Тъмната захар им придава карамелен вкус и самите бисквитки са по-меки и уханни. Ако сте любители на по-хрупкавите бисквитки, тогава ги оваляйте в кафява захар. Най-хрупкави стават бисквитите оваляни в бяла захар. Бирата не се усеща, но дава своя принос към целия аромат!
Поднесете ги с чай или кафе! Добър апетит!
Източник
Ох, колко са съблазнителниии!
ОтговорИзтриванеИзглеждат и пухкави и крехки - точно такива обичам, Нели :)) Записвам си ги за скорошна проба.
Прегръдка!
Точно от твоя тип са, Ирме! Надявам се да ти харесат! Поздрави!
ИзтриванеБисквитите изглеждат много добре. Браво!
ОтговорИзтриванеИмам един въпрос: Какво е мусковадо? И от къде се купувава?
Поздрави и усмихнат четвъртък!
Благодаря, Габи! Мусковадо е мека, влажна, тъмнокафява захар с вкус на карамел и меласа. Аз я купувам от Била, но съм я срещала и други магазини - Фантастико например. Цената и е като на кафявата захар. Поздрави и хубава вечер на теб!
ИзтриванеСтрахотно апетитни са станали!
ОтговорИзтриванеМерси, мерси :)!
ИзтриванеСтрахотни! Хубавите бисквити са ми слабост! Приказни снимки! Поздрави от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Поздпави и от мен!
ИзтриванеНелка, колко хубаво сте се поглезили :)
ОтговорИзтриванеЧудесни бисквити и красиви снимки!
Сърдечна прегръдка!
Дани, чудесни са със сутрешното кафе, а за моето болно гърло в момента - с чая от пресни смокинови листа. Поздрав най-сърдечен от мен!
ИзтриванеЩе се съглася с Ирма!
ОтговорИзтриванеНаистина съблазнителни. Отново и отново не спирам да се възхищавам.
Толкова кукленски бисквитки и с аромат на винилия.
Не остава ли дъх на бира след изпичането, Нели?
Аля, ванилията я няма в оригиналната рецепта, но им отива. Аз съм отбелязала, че бирата не се усеща. Имам особена слабост към печивата с бира :) Поздрав и благодаря за хубавите думи!
ОтговорИзтриванеОх, какви разкошници... къде ми е кафето? Поздравления, Гуинет!
ОтговорИзтриванеЕ, ама отивай бързо да си налееш! :)
ИзтриванеЕ, ама какви снимки само... дори и да не обичам сладки неща сутрин, ми се прииска да си открадна една торкетка :))
ОтговорИзтриванеУсмихнат петък, Нелка :)
Благодаря, Инче, стараем се :)! Спорна и хубава седмица!
ИзтриванеНелка,чудни са,напълвам шепичка с охота!С пожелание за хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеЗа теб може и две шепички, Роси! Успешна и усмихната седмица!
ИзтриванеНа мен ми харесаха как са оформени, като италианските тарали, толкова симпатични :) За вкуса не се съмнявам, че са прелестни и ароматни и хрупкави и мммммм....
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Всъщност формата им е една съща, дори на италиански се произнасят "Торчетти" Приятни и лесни бисквитки са, да! Поздрави и успешна седмица, Таничка!
ИзтриванеНели,записвам си съставките на прекрасните сладички ,за което много мерси!:))))))
ОтговорИзтриванеМоля, моля, ще се радвам, ако ти харесат, Миленка!
ИзтриванеСнимките направо са вълшебни ... за сладичките торчетти спор няма ... посягам за едничка и аз ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави Гуинет!
Благодаря, Гоги:)! Поздрави и на теб!
ОтговорИзтриванеРазкошни са!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Даре!
Изтриване