четвъртък, 21 август 2014 г.

Италиански маслени бисквити "Торчетти"

Домашната бисквита днес е лукс заради дефицита на свободно време. Но аз обичам луксозните неща :) Намерете малко време и ги направете - няма да ви разочароват, защото се приготвят бързо и с малко продукти.


 
Необходими продукти за 24 броя:
 
125г меко краве масло
2-3 с.л.  захар
250г брашно
60мл. светла бира
1 ванилия
кафява захар или мусковадо за овалване
 
 



Начин на приготвяне:

Брашното и маслото се размачкват с пръсти докато се получат маслени трохи. Прибавят се захарта и бирата, в която е разтворена ванилията. Омесва се меко маслено тесто, което се прибира във фризера за 20 мин. в найлонов плик или свежо фолио (или в хладилник за 1 час).
Охладеното  тесто се разделя на 24 части.
Работете с 3-4 части, останалите дръжте в хладилника. 
От всяка част се прави топче, а всяко топче се разточва на фитил с дължина около 10см. Фитилът се  оформя на кръгче (кравайче), овалва се в захар от едната страна и се поставя върху хартия за печене. В една стандартна тава се събира точно една доза от 24 броя.


Бисквитите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути до златисто.

Моите забележки: У дома най-бързо свършват бисквитките оваляни с мусковадо. Тъмната захар им придава карамелен вкус и самите бисквитки са по-меки и уханни. Ако сте любители на по-хрупкавите бисквитки, тогава ги оваляйте в кафява захар. Най-хрупкави стават бисквитите оваляни в бяла захар. Бирата не се усеща, но дава своя принос към целия аромат!

Поднесете ги с чай или кафе! Добър апетит!

Източник

26 коментара:

  1. Ох, колко са съблазнителниии!
    Изглеждат и пухкави и крехки - точно такива обичам, Нели :)) Записвам си ги за скорошна проба.
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно от твоя тип са, Ирме! Надявам се да ти харесат! Поздрави!

      Изтриване
  2. Бисквитите изглеждат много добре. Браво!
    Имам един въпрос: Какво е мусковадо? И от къде се купувава?
    Поздрави и усмихнат четвъртък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи! Мусковадо е мека, влажна, тъмнокафява захар с вкус на карамел и меласа. Аз я купувам от Била, но съм я срещала и други магазини - Фантастико например. Цената и е като на кафявата захар. Поздрави и хубава вечер на теб!

      Изтриване
  3. Страхотно апетитни са станали!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни! Хубавите бисквити са ми слабост! Приказни снимки! Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Нелка, колко хубаво сте се поглезили :)
    Чудесни бисквити и красиви снимки!
    Сърдечна прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, чудесни са със сутрешното кафе, а за моето болно гърло в момента - с чая от пресни смокинови листа. Поздрав най-сърдечен от мен!

      Изтриване
  6. Ще се съглася с Ирма!
    Наистина съблазнителни. Отново и отново не спирам да се възхищавам.
    Толкова кукленски бисквитки и с аромат на винилия.
    Не остава ли дъх на бира след изпичането, Нели?

    ОтговорИзтриване
  7. Аля, ванилията я няма в оригиналната рецепта, но им отива. Аз съм отбелязала, че бирата не се усеща. Имам особена слабост към печивата с бира :) Поздрав и благодаря за хубавите думи!

    ОтговорИзтриване
  8. Ох, какви разкошници... къде ми е кафето? Поздравления, Гуинет!

    ОтговорИзтриване
  9. Е, ама какви снимки само... дори и да не обичам сладки неща сутрин, ми се прииска да си открадна една торкетка :))
    Усмихнат петък, Нелка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Инче, стараем се :)! Спорна и хубава седмица!

      Изтриване
  10. Нелка,чудни са,напълвам шепичка с охота!С пожелание за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За теб може и две шепички, Роси! Успешна и усмихната седмица!

      Изтриване
  11. На мен ми харесаха как са оформени, като италианските тарали, толкова симпатични :) За вкуса не се съмнявам, че са прелестни и ароматни и хрупкави и мммммм....
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност формата им е една съща, дори на италиански се произнасят "Торчетти" Приятни и лесни бисквитки са, да! Поздрави и успешна седмица, Таничка!

      Изтриване
  12. Нели,записвам си съставките на прекрасните сладички ,за което много мерси!:))))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля, моля, ще се радвам, ако ти харесат, Миленка!

      Изтриване
  13. Снимките направо са вълшебни ... за сладичките торчетти спор няма ... посягам за едничка и аз ;)
    Поздрави Гуинет!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря, Гоги:)! Поздрави и на теб!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...