Време е да отдам почит и на месните рецепти. Днес ви предлагам една изключително вкусна и както, твърди източникът, здравословна и диетична рецепта.
Маринатата прави месото сочно и ароматно, а съчетанието на гриловани тиквички и печени домати със сигурност ще превърне вечерта или обяда ви в кулинарно удоволствие.
В началото на септември направих няколко тави с печени домати по рецептата на Йоли, които идеално подхождат на пици и брускети и чудесно си пасват с печени меса като това.
4 пресни телешки стека (филе или шол), с дебелина около 1.5см.
сол
черен пипер
За марината:
3 с.л. зехтин
1 с.л. горчица
3 с.л. балсамов оцет
1 с.л. нарязан пресен розмарин
черен пипер, сол на вкус
може да добавите и чесън прах около 1/2 ч.л. , аз не го направих
За гарнитурата:
печени мариновани домати,
2 гриловани тиквички
Овкусяваме месото с черен пипер и сол и го оставяме около 10 мин. После го мариноваме в готовата марината около 20-30 мин.
Изпичаме стековете в грил-тиган с дебело дъно общо 12 минути, като на всеки 3 минути ги обръщаме и поливаме с лъжица от марината, за да остане месото сочно. Изваждаме стековете и поставяме в затоплен съд. Месото трябва да е розово отвътре.
В същата марината мариноваме и тиквичките. Изпичаме ги от двете страни в същия тиган, в който сме изпекли месото.
Това е добро предложение за белтъчния ден за всички, които спазват 90-дневната диета!
Поднасяме телешкия стек с гарнитура от грилованите тиквички и печени домати. Добър апетит и наздраве!
Източник
Маринатата прави месото сочно и ароматно, а съчетанието на гриловани тиквички и печени домати със сигурност ще превърне вечерта или обяда ви в кулинарно удоволствие.
В началото на септември направих няколко тави с печени домати по рецептата на Йоли, които идеално подхождат на пици и брускети и чудесно си пасват с печени меса като това.
Необходими продукти за 4 порции:
4 пресни телешки стека (филе или шол), с дебелина около 1.5см.
сол
черен пипер
За марината:
3 с.л. зехтин
1 с.л. горчица
3 с.л. балсамов оцет
1 с.л. нарязан пресен розмарин
черен пипер, сол на вкус
може да добавите и чесън прах около 1/2 ч.л. , аз не го направих
За гарнитурата:
печени мариновани домати,
2 гриловани тиквички
Овкусяваме месото с черен пипер и сол и го оставяме около 10 мин. После го мариноваме в готовата марината около 20-30 мин.
Изпичаме стековете в грил-тиган с дебело дъно общо 12 минути, като на всеки 3 минути ги обръщаме и поливаме с лъжица от марината, за да остане месото сочно. Изваждаме стековете и поставяме в затоплен съд. Месото трябва да е розово отвътре.
В същата марината мариноваме и тиквичките. Изпичаме ги от двете страни в същия тиган, в който сме изпекли месото.
Това е добро предложение за белтъчния ден за всички, които спазват 90-дневната диета!
Поднасяме телешкия стек с гарнитура от грилованите тиквички и печени домати. Добър апетит и наздраве!
Източник