В разгара на лятото сме, когато един от най-предпочитаните и разхлаждащи десерти е сладоледът. В днешно време и без машина за сладолед можете да го приготвите вкъщи. Тази рецепта е лесна и не изисква дори периодично разбъркване на сладоледа, докато престоява във фризера. Авокадото все още минава за странен вид плод за някои от нас с неутралния си вкус, но тук определено си е на мястото, тъй като допринася за плътната и гладка консистенция на десерта и за приятния му цвят. Лимонът внася свежест, а ванилията завършва перфектно композицията с елегантен аромат. Ще стане един от любимите ви сладоледи. Обещавам!
Базовата рецепта е тази на Ванилов сладолед с орехов крокант
Необходими продукти:
2 бр узряло авокадо
сокът и кората от 1/2 лимон
1 кутия кондензирано мляко
400мл животинска сметана (30 процента масленост)
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Най-удобно ще ви бъде, ако разполагате с кухненски робот или блендер. Разрежете авокадото, отстранете костилката и с помощта на лъжица изгребете двете половинки от плода. Сложете ги в каната за разбиване, добавете лимоновия сок и пасирайте до гладкост. (Не пропускайте лимоновия сок, защото в противен случай авокадото ще потъмнее.) Добавете кондензираното мляко и ванилията и отново пасирайте. Отделено в сух съд разбийте студената сметана до меки връхчета с миксер. С помощта на силиконова щпатула смесете сметаната и авокадовата смес. Изсипете в покрита със свежо фолио форма, покрийте с краищата на фолиото и замразете във фризера за поне 4-5 часа. Това е всичко - лесно и многооого вкусно!
Вместо лимон можете да използвате лайм.
Базовата рецепта е тази на Ванилов сладолед с орехов крокант
Необходими продукти:
2 бр узряло авокадо
сокът и кората от 1/2 лимон
1 кутия кондензирано мляко
400мл животинска сметана (30 процента масленост)
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Най-удобно ще ви бъде, ако разполагате с кухненски робот или блендер. Разрежете авокадото, отстранете костилката и с помощта на лъжица изгребете двете половинки от плода. Сложете ги в каната за разбиване, добавете лимоновия сок и пасирайте до гладкост. (Не пропускайте лимоновия сок, защото в противен случай авокадото ще потъмнее.) Добавете кондензираното мляко и ванилията и отново пасирайте. Отделено в сух съд разбийте студената сметана до меки връхчета с миксер. С помощта на силиконова щпатула смесете сметаната и авокадовата смес. Изсипете в покрита със свежо фолио форма, покрийте с краищата на фолиото и замразете във фризера за поне 4-5 часа. Това е всичко - лесно и многооого вкусно!
Вместо лимон можете да използвате лайм.