понеделник, 21 март 2011 г.

Ароматно свинско с гъби и патладжан



Необходими продукти:

1кг. свинска плешка, 3 патладжана, 250гр. пресни гъби, 2 домата, 1-2 с. л. песто с босилек, 4-5 с. л. зехтин, сух риган, 1-2 големи скилидки чесън, сол, черен пипер, 3-4 топени сиренца, разтворени в 400 мл. вода, пармезан за поръсване, магданоз

Нарязваме месото на продълговати парченца 3-4 см. Приготвяме марината от пресования чесън, пестото, сол и зехтин. Мариноваме месото за около 1-2ч. През това време нарязваме патладжана на кръгчета с дебелина 1-1.5см. и ги поставяме в подсолена вода за около 30 мин, за да се отече горчивия сок. След това ги подсушаваме с домакинска хартия и омазваме със зехтин и риган. Изпичаме кръгчетата на сух тефлонов или грил тиган и покриваме с капак. Почистваме гъбите и нарязваме на по-едри парчета. Време е за месото - отново в сух тиган или тенджера с незалепващо покритие запичаме месото до златисто на два пъти. В същия тиган запичаме и гъбите за около 3-4 минути. Нарязваме доматите на равни полумесеци и започваме да редим в тава за печеве - домат, патладжан, месце, гъби и все така в този ред, докато свършат продуктите. Поръсваме с черен пипер и малко сол.Поливаме с 2-3 с.л. зехтин и заливаме с разтворените във водата сиренца. Печем в силно загрята фурна около 35-40мин. Ястието трябва да остане с малко сос. Изваждаме, поръсваме с пармезан и отново запичаме за кратко. Поднасяме поръсено с магданоз!

Последния път аз нямах сиренца и използвах готварска сметана. Правила съм го и с фикс на Маги за пиле с гъби и сметана. Винаги е много вкусно! Вместо пресни домати могат да се използват и сушени! Ако нямате песто, можете да си направите сами - пуснете в блендера 2 с.л. сух босилек, шепа орехи, 2 с.л. зехтин, скилидка чесън, сол и настърган пармезан. Хубавото на тази рецепта е, че месото се поднася с гарнитура Party! Добър апетит!


Ако не добавите топени сирена в ястието, може да го приготвите в белтъчния ден на 90-дневната диета!

2 коментара:

  1. Много хубаво звучи! Има обаче проблем със снимката. Не се зарежда! Иска ми се да видя как изглежда. :))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, че обърна внимание на това - грешката вече е поправена:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...