Необходими продукти:
1 пиле на порции
1ч.ч бяло вино
2 глави лук
1 морков
2 с.л. доматено пюре
царевично нишесте за овалване
6 нарязани на кръгчета черни маслини без костилки
зехтин
черен пипер
3/4ч.ч. булгур, сварен в подсолена вода и отцеден
стрък пресен чесън
бучица масло
магданоз
Почистените, посолени със сол и черен пипер и леко подсушени пилешки порции се овалват в царевичното нишесте и се запържват в зехтина равномерно в по-дълбок тиган или тенджера. Прибавят се нарязаният лук и морков, разбърква се леко и се сипва малко от виното. Виното се досипва на части до извиране и поемане от месото. Прибавя се доматеното пюре, разбърква се и месото се долива с 2-3 ч.ч. гореща вода или пилешки бульон (течността трябва да покрие леко месото). Оставя се на тих огън до омекване на пилето. Наблюдавайте, защото сосът се сгъстява от нишестето, така че разбърквайте от време навреме, за да не загори. Накрая се добавят нарязаните маслини, ястието се оставя да поври още 5-6 минути и се отдръпва от огъня.
Свареният булгур се запържва леко с бучица масло, отдръпва се от котлона и се смесва с накълцания наситно стрък пресен чесън и малко черен пипер.
Сервира се порция пиле, гарнитура от булгур и сос. Може да се поръси с още магданоз.
По идея на Иван Звездев
Благодаря ти за вкусната и лесна идея!
ОтговорИзтриванеДобре дошла, Мария! Надявам се да ви хареса:)
ОтговорИзтриванеГуинет,честит блог,пожелавам му много почитатели и невероятни рецепти!Предчувствах,че скоро ще си направиш и ти свой,поздравления!
ОтговорИзтриванеСпорна седмица!
Еликсир, радвам се да те срещна и тук! Благодаря и добре дошла!:)
ОтговорИзтриване