Домашната бисквита днес е лукс заради дефицита на свободно време. Но аз обичам луксозните неща :) Намерете малко време и ги направете - няма да ви разочароват, защото се приготвят бързо и с малко продукти.
Начин на приготвяне:
Брашното и маслото се размачкват с пръсти докато се получат маслени трохи. Прибавят се захарта и бирата, в която е разтворена ванилията. Омесва се меко маслено тесто, което се прибира във фризера за 20 мин. в найлонов плик или свежо фолио (или в хладилник за 1 час).
Охладеното тесто се разделя на 24 части.
Работете с 3-4 части, останалите дръжте в хладилника.
От всяка част се прави топче, а всяко топче се разточва на фитил с дължина около 10см. Фитилът се оформя на кръгче (кравайче), овалва се в захар от едната страна и се поставя върху хартия за печене. В една стандартна тава се събира точно една доза от 24 броя.
Бисквитите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути до златисто.
Моите забележки: У дома най-бързо свършват бисквитките оваляни с мусковадо. Тъмната захар им придава карамелен вкус и самите бисквитки са по-меки и уханни. Ако сте любители на по-хрупкавите бисквитки, тогава ги оваляйте в кафява захар. Най-хрупкави стават бисквитите оваляни в бяла захар. Бирата не се усеща, но дава своя принос към целия аромат!
Поднесете ги с чай или кафе! Добър апетит!
Източник
Необходими продукти за 24 броя:
125г меко краве масло
2-3 с.л. захар
250г брашно
60мл. светла бира
1 ванилия
кафява захар или мусковадо за овалване
Начин на приготвяне:
Брашното и маслото се размачкват с пръсти докато се получат маслени трохи. Прибавят се захарта и бирата, в която е разтворена ванилията. Омесва се меко маслено тесто, което се прибира във фризера за 20 мин. в найлонов плик или свежо фолио (или в хладилник за 1 час).
Охладеното тесто се разделя на 24 части.
Работете с 3-4 части, останалите дръжте в хладилника.
От всяка част се прави топче, а всяко топче се разточва на фитил с дължина около 10см. Фитилът се оформя на кръгче (кравайче), овалва се в захар от едната страна и се поставя върху хартия за печене. В една стандартна тава се събира точно една доза от 24 броя.
Бисквитите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути до златисто.
Моите забележки: У дома най-бързо свършват бисквитките оваляни с мусковадо. Тъмната захар им придава карамелен вкус и самите бисквитки са по-меки и уханни. Ако сте любители на по-хрупкавите бисквитки, тогава ги оваляйте в кафява захар. Най-хрупкави стават бисквитите оваляни в бяла захар. Бирата не се усеща, но дава своя принос към целия аромат!
Поднесете ги с чай или кафе! Добър апетит!
Източник